LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 7 juli 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 7 juli 2020

uber
  • Israël heeft gisteren weer een observatiesatelliet gelanceerd. Een mooi woord voor een spionage camera / afluister apparaat in de ruimte. Dit programma is in 1988 begonnen en nu is Israël één van de leiders in het veld.
  • Laura Ingramm van Fox News heeft op TV verklaard dat als haar kant wint, de wraak van rechts keihard zal zijn. Vrijwel openlijk wordt gedreigd met fascistische knokploegen tegen iedereen die niet ultra rechts is.
  • 15 juli webinar Daytrading met Aloys Mattijssen. Geef je hier nu op.
  • Uber heeft Postmates overgenomen. De nummer vier voedselbezorger van de VS. Een eerdere poging om de nummer één in die sector te kopen mislukte. Uber hoopt dat de toezichthouder nu geen bezwaar heeft. De overname wordt gedaan met 2,65 miljard aan Uber aandelen. Dit is de typische hype valuta. We zagen dat in 1999 ook.
  • De Dakota oliepijplijn die verboden was door Obama en er alsnog doorgedrukt door Trump is nu door een rechter alsnog stilgelegd. Binnen vijf weken moet alle vervoer van olie gestaakt zijn. Volgens de rechter is het veiligheidsonderzoek door het leger één grote bende gebleken. Dit gaat bedrijven en beleggers een berg geld kosten.
  • Ericsson blijkt componenten in haar 5G apparatuur te gebruiken die niet alleen uit China komen, maar ook gelinkt worden aan een bedrijf met nauwe links met het militaire apparaat van China. In de huidige politieke omgeving is dat een NoGo.
  • In de VS is de ontwikkeling en bouw van de Atlantic Oliepijplijn afgeblazen. Dominion Energy zal daarom een bedrag van 3,2 miljard dollar afschrijven. Wist Warren Buffett al van deze tegenvaller? Gisteren werd bekend dat hij alle vervoerscapaciteiten van het bedrijf over zou nemen. Dan is dit bericht wel een enorme domper op de feestvreugde.
  • Buitenlandse studenten die nu alleen nog maar virtueel studies kunnen volgen worden actief Amerika uitgezet. Ze mogen hun studie dan niet langer in de VS blijven volgen. De vreemdelinghaat neemt onder deze president alleen maar toe. Met deze stap wordt geprobeerd de suggestie van schuld van Corona bij deze buitenlandse studenten te leggen. Tevens wil de president scholen en universiteiten straffen die alleen nog maar online les willen geven. De president wil namelijk dat de economie weer helemaal open gaat.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *