LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 7 februari 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 7 februari 2023

  • Vandaag om 12:30 uur weer een live lunchwebinar. Klik hier om er bij te zijn.
  • Gisteren heb ik voor de Beursbox Insiders een aandelen analyse video gemaakt. Ben je Patreon, dan kan je de video in je Patreon account vinden. Patreon worden kan hier.
  • Ik ben nog bezig met de site, maar het Artificial Intelligence Rapport is uit! De site ben ik letterlijk nog aan bezig, maar kijk hier maar eens wat er nu al staat. Het rapport is deels door AI geschreven. Zo krijg je direct een idee wat er nu al mogelijk is. Bij het rapport ook enkele exclusieve video’s met aandelen analyses! Kijk hier.
  • In de VS is de subsidie op elektrische auto’s hoger geworden. Direct na het ingaan van die nieuwe (hogere) subsidie heeft Tesla de prijzen voor de auto’s in de VS verhoogd! Zo kunnen we goed zien dat deze subsidie niet goed voor de consumenten, maar alleen goed voor de grootste producenten is. In feite zou de subsidie alleen moeten gelden voor auto’s die dezelfde prijs behouden. Dán is het een subsidie voor de kopers. Dit is het perfecte voorbeeld van hoe subsidies dus helemaal verkeerd terecht komen.
  • De problemen bij Adani in India hebben tot felle protesten geleid. Bij die protesten zijn verschillende oppositie leden van de huidige premier opgepakt.
  • Boeing gaat 2000 kantoorbanen schrappen. Het zullen allemaal banen in de financiële hoek zijn die komen te vervallen. Ondertussen willen ze in 2023 ook 10.000 productie medewerkers gaan aantrekken.
  • Autofabrikant Ford heeft vrijwel alle aandelen Rivian verkocht. De koers van het aandeel Rivian begon ooit op 103 dollar. Het aandeel staan nu net boven de 20 dollar.
  • Gisteren was Newcrest Mining één van de grootste stijgers in de VS. Newmont deed maandag een bod op alle aandelen Newcrest. Barrick Gold heeft vervolgens aangegeven geen concurrerend bod op de aandelen te doen. Newmont biedt in totaal 16,9 miljard dollar voor Newcrest. Newcrest is een Australisch bedrijf met noteringen in Australië en de VS.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *