LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 7 augustus 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 7 augustus 2018

De cijfers van Berkshire Hathaway, het bedrijf van Warren Buffett, waren beter dan verwacht. De omzet in het tweede kwartaal was 62,2 miljard dollar. Dat was maar liefst 261 miljoen meer dan verwacht… (Op dat bedrag een druppel, maar zo wordt het wel door de media gebracht. De winst was bijna 7 miljard. Op alle onderdelen draaide Berkshire beter dan een jaar geleden. Het bedrijf heeft bijna 58 miljard dollar contant in kas.
– Er is één markt waar China vooroploopt ten opzichte van de VS en dat is 5G communicatie. De VS blijft ernstig achter bij de ontwikkeling van snel mobiel internet. 5G maakt het mogelijk om technieken als hologrammen en VR in te zetten. Dat is een ontwikkeling die bijvoorbeeld reizen deels overbodig zal maken, omdat je virtueel bij elkaar in één ruimte aanwezig kan zijn. Dat is in sommige opzichten een enorme winst, want managers van grote bedrijven kunnen dan enorm veel tijd winnen op hun verre reizen. China is nu de plek waar deze ontwikkeling het snelst gaat.
– In Engeland beginnen ze te beseffen dat het feit dat ze geen Brexit plan hadden achteraf bezien een enorme blunder was en dat ze nu de kans lopen om keihard los te gaan van de EU.

Brexit

Daar wordt niemand beter van, maar de EU bestaat uit haatdragende alpha ego’s die Engeland nog wel een lesje willen leren vanwege eigenlijk al vanaf het begin dwars liggen in de EU.
– Er is een nieuwe schuldig verklaring vanuit het Trump kamp. Het gaat echter om fraude en voor Rusland werken, maar niet rechtstreeks in combinatie met de verkiezingen.
– In Turkije verloor de Lira gisteren 4%. De Turkse munt is in een duikvlucht gekomen en hyperinflatie staat op het menu.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *