LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 6 okt 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 6 okt 2023

  • ING brengt een obligatie uit met een rente van 3,3%. Dan weet je hoeveel de banken betalen voor een lening met ook gewoon risico. Immers is een obligatie gewoon risicodragend. Gaat de bank onderuit, dan loop je kans je geld volledig te verliezen. Vraag SNS obligatiehouders maar hoe het voelt als je die kans loopt… En dat voor slechts 3,3%.
  • China wil haar regels rondom data en informatie voor bedrijven gaan versoepelen en verduidelijken zodat vanuit Europa en de VS minder commentaar komt op haar nu zo afwijkende en onduidelijke regels. De huidige regels zijn voor bedrijven hun op één na grootste frustratie bij het handelen in en met China. Om een voorbeeld te noemen, nu staat er dat belangrijke data niet het land uit mag. Er is echter niet omschreven wat “belangrijke data” dan precies zijn.
  • Ook Japan wil nu een raket naar de maan sturen. Ze probeerden dat al twee keer tevergeefs eerder.
  • De Duitse economie moet zichzelf heruitvinden nu de situatie rondom vooral de energieprijs structureel veranderd is.
    Dat is de analyse van IMF baas Kristalina Georgieva.
  • In de VS maken ze zich grote zorgen om de stijging van de obligatie rentes. De 5 en 10 jaar obligaties zijn qua rente niveau omhoog geschoten en dat is normaal gesproken slecht nieuws voor de aandelenbeurzen.
  • De Republikeinen moeten nu op de proppen komen met een nieuwe speaker voor het Congres. Geen gemakkelijke opgave omdat hun fractie verdeeld is in 91 MAGA Congresleden en 130 ‘gewone’ Republikeinen. Die moeten eigenlijk allemaal achter één kandidaat staan, want de Democraten stemmen in principe altijd tegen een Republikeinse kandidaat. Ze hebben immers hun eigen kandidaat.
  • Elon Musk heeft geweigerd om voor een hearing van de SEC op te draven. De SEC gaat nu verdere stappen ondernemen om hem toch te dwingen te komen. Musk volgt het patroon van de Republikeinse politici die ook weigeren om mee te werken aan onderzoeken van de overheid.
  • Trump heeft naar nu in de pers te lezen is enkele nucleaire geheimen gedeeld met de Australische miljardair Anthony Pratt. Ik ben benieuwd of dit nu ook in de rechtszaak rondom de geheime stukken opgevoerd gaat worden. Het kan natuurlijk zijn dat het daar nu ook uit voortkomt…
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *