LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 6 okt 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 6 okt 2021

  • Storingen zijn populair deze week, dus de dag nadat Facebook er uit lag wilde mijn server niet achterblijven. Die server van mij is hipper dan ik zelf ben. De nieuwsbrief was daarom erg laat gisteren.
  • De gasprijs is flink door de 100 geschoten en ik zag zelfs 118 al voorbij komen. Dat is bijna 50x duurder dan de gemiddelde prijs voor natural gas in Noord Amerika over de laatste 5 jaar bezien. Het is ook 8x duurder dan de prijs voor gas vorig jaar in Europa. Dit gaat helemaal nergens meer over. Ook de prijs van benzine blijft maar stijgen.
  • Er blijkt een kartel actief te zijn geweest in de hoek van het frituurvet. De twee (voorheen drie) grootste partijen in die sector hadden prijsafspraken gemaakt en dupeerden cafés en restaurants. Eén van de drie partijen is ondertussen al failliet. De bedrijven hebben nu boetes gekregen, maar wat schieten de gedupeerde ondernemers daar mee op?
  • De EU gaat onderzoeken of de hoge gasprijs veroorzaakt wordt door het dichtknijpen van de gastoevoer door Rusland. Als dat bewezen wordt, dan mag toch zonneklaar zijn dat niemand afhankelijk wil zijn van Russische leveringen. In dat geval moet de pijplijn Nord Stream 2 ook nooit in gebruik genomen gaan worden.Buiten dit alles mag ook wel eens onderzoek gedaan worden naar hoe de huidige situatie kon ontstaan. Wie heeft hier gefaald? Shell is een groot gasbedrijf, waarom horen we niets van Shell?
  • Op 18 oktober komt de VS zonder geld te zitten. Het zijn met name de betalingen voor zaken die onder de vorige president zijn afgesproken die nu tot het tekort leiden. Gek genoeg werken de Republikeinen toch niet mee. Die zien zo graag Biden falen, dat ze een recessie voor de VS er voor over hebben. Misschien is een putoptie op de index nu geen slecht idee.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *