LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 6 juni 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 6 juni 2018

– President Macron van Frankrijk heeft een ‘horrible’ gesprek met president Trump gevoerd. Het werd waarschijnlijk net zo’n schreeuwpartij als ooit tegen de premier van Australië. Macron heeft aangekondigd dat hij vrijdag open het gesprek met Trump aangaat. Ik vermoed dat hij tegen Trump voortaan iets minder diplomatiek gaat zijn.
– Gisteren hebben we later op de avond alweer winst kunnen nemen op één van de nieuwe posities in de Mooie Beursdag portefeuille. In een paar uur de winst pakken was in deze service nog niet eerder het geval.
– Een NAFTA aanpassing lijkt er niet in te zitten. Als gevolg daarvan zijn de Mexicaanse Peso en de Canadese dollar lager tegenover de Amerikaanse dollar.
– Tesla wil in Sjanghai een nieuwe fabriek openen. Via die weg kunnen ze ook bij een handelsoorlog tussen de VS en China zonder importheffingen werken.
– In de VS zijn economen van mening dat een handelsoorlog de VS amper kan raken. Een gevaarlijke gedachte, want bij een handelsoorlog wint niemand. Stel dat alleen de andere partijen ‘geraakt’ worden, dan nog kan het haast niet z zijn dat de Amerikaanse economie er niets van zou voelen. De omzetten zullen dan ook daar gevoelig lager komen te liggen. Immers verkoopt de VS dan straks veel minder in het buitenland.
– Mexico heeft besloten invoerheffingen op te leggen op staal en aluminium uit de VS. Ook zal op varkensvlees, aardappelen, whisky en enkele kaassoorten een heffing gelegd worden.

mexico
– Tekort aan werklieden wordt redelijk nijpend. Wil je je huis laten schilderen, dan ben je volgend jaar aan de beurt. Blijkbaar hebben we nog veel meer buitenlandse werklieden nodig om hier een beetje tijdig werk gedaan te krijgen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *