LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 6 juli 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 6 juli 2020

warren buffett
  • De beurzen in Azië vanochtend fors hoger. Shanghai vanochtend 4% hoger. Beleggers zijn er vanochtend optimistisch.
  • Het Corona virus lijkt in de VS, Brazilië en Peru “out of control” te zijn. In Australië zijn in Melbourne bewoners van enkele flats massaal besmet. Men grijpt daar nu snel en hard in om het niet weer uit de hand te laten lopen. Niet eerder raakte in één week zo veel mensen besmet met het virus.
  • De FNV heeft ingestemd met het nieuwe pensioenakkoord. We gaan nu dus naar een nieuw stelsel toe. De korte conclusie: het wordt minder.
  • Air France gaat 7.500 banen schrappen. De ontslagronde komt er ondanks de staatssteun.
  • Het VK gaat in navolging van de VS Huawei verbannen. Boris gaat zich helemaal inlikken bij Trump, maar vergeet dat Trump over een half jaar vertrokken is en er dan een heel ander beleid vanuit de VS gaat komen.
  • Warren Buffett heeft de Natural Gas bezittingen van Dominion Energy overgenomen. Een verrassende stap, van de laatste tien jaar is Natural Gas in de VS een financiële ramp geweest. In totaal is er 10 miljard dollar mee gemoeid. 18% van alle Natural Gas verplaatsingen in de VS vindt nu via Berkshire Hathaway bedrijven plaats.
  • Er is meer bekend geworden over de recente strijd tussen Indische en Chinese soldaten. 20 ongewapende Indische soldaten werden afgeslacht door Chinese soldaten. Het zal de haat tegen China in India alleen maar doen toenemen en dat is precies wat de Indische premier nu wil zien gebeuren.
  • In Hong Kong zijn “ongewenste” boeken uit de bibliotheken weggehaald. Dit in het kader van de recente wet die werd aangenomen. Hong Kong is de zelfstandigheid volledig kwijt. China heeft zich niet aan de verdrag afspraken met Engeland gehouden.
  • In Iran is er brand geweest in het gebouw waar ze voor het atoomprogramma van het land onderzoek doen. Het zal de ontwikkeling van het atoomprogramma zeker vertragen. Het is nog onduidelijk wat de brand veroorzaakte, maar niet uitgesloten wordt dat het een ingrijpen van een buitenlandse mogendheid was.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *