LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 6 dec 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 6 dec 2022

  • Vandaag in het lunchwebinar een zeer vernieuwend defensie aandeel. Klik hier om er straks live bij te zijn.
  • De omzet van Foxconn is zwaar onderuit door de aanhoudende Covid uitbraken en de sluitingen van de fabrieken als gevolg daarvan. Het bedrijf maakte een 29% daling van de omzet bekend. Foxconn is de fabrikant die Apple producten n elkaar zet.
  • Vandaag zal eindelijk de laatste verkiezing van de tussentijdse verkiezingen in de VS gehouden worden. In Georgia zal de strijd tussen de zittende Warnock en de uitdager Walker beslist gaan worden. De uitslag is mogelijk pas over een maand definitief bekend.
  • Ook Indonesië gaat nu de kant op van een onverdraagzame samenleving. Ongehuwd samenwonen, sex voor het huwelijk en belediging van de president wordt allemaal strafbaar. Overigens gaat alles ook voor bezoekende buitenlanders gelden. Dat gaat dus heel wat leed opleveren voor nietsvermoedende toeristen die hier samenwonen en daar ineens de gevangenis in moeten omdat ze op één hotelkamer aanwezig waren.
  • Oekraïne heeft gisteren twee vliegvelden in Rusland aangevallen. Eén lag slechts 100 kilometer van Moskou. De oorlog komt nu toch naar Rusland.
  • India heeft aangegeven dat het Russische olie zal blijven kopen. India heeft ook nog niet aangegeven of het de $60 regel gaat volgen. Ik kan me echter niet indenken dat ze graag meer willen betalen. Rusland zal graag aan ze willen verkopen, ook als het slechts $60 per vat is.
  • In de VS heeft een juridisch comité bepaald dat de anti vakbond maatregelen van Apple in Atlante illegaal waren. Apple wordt nu aangemoedigd om deze zaak via een onderhands akkoord af te kopen. Doet ze dat niet, dan wordt het een rechtszaak.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *