LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 6 april 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 6 april 2017

De nieuwe ZuidAfrikaanse minister van Financiën heeft een Gupta insider binnen zijn staf gebracht. De Gupta’s nemen de zaak blijkbaar nog weer steviger in eigen hand. Zuid Afrika is in feite via de regering Zuma door deze familie overgenomen.
– Herfinanciering kantoorpand? Als het aan ING en ABNAMRO ligt, niet zonder een vergroeningsplan. Het klinkt erger dan het is. Eenmaal uitgevoerd zal het gebouw ook veel minder energiekosten kennen. Overigens dragen de banken dan ook bij middels lagere rente of gesponsorde scans.
– 17 Amerikaanse staten gaan het milieubeleid van Trump aanvechten. Het is dus nog maar niet een ‘done deal’ voor Trump.
– De opvolger van de vorige maand opgestapte Amerikaanse veiligheidsadviseur heeft de belachelijke verwijdering van de hoogste militaire en geheime dienst officieren uit de National Security Council vergadering ongedaan gemaakt. Tevens heeft hij Steve Bannon uit de vergadering verwijdert. De complete gekte komt dus eindelijk een beetje tot rust en gezond verstand begint weer wat post te vatten in de Amerikaanse politieke top. Opvallend is dat Rick Perry, de energie secretaris nu wel een vaste plek in de vergadering heeft. Volgens het Witte Huis was het geen machtsstrijd binnen de gelederen, maar daar lijkt het toch wel echt op.
– De FED wil haar balans van 4,5 biljoen dollar aan leningen vanaf eind dit jaar gaan verkleinen. Dit kan niet anders dan een renteverhoging inhouden. De Amerikaanse economie kan echter niet te veel renteverhoging aan, want dan zal het grootste deel van het Amerikaanse budget aan rentebetalingen aan de FED opgaan. Ook een manier om Trump te dwingen zich aan het FED beleid te houden… Dit is ook nog maar niet zo maar rond, want een te harde opstelling kan maar ook zo het einde van de FED inluiden.
– De media houdt niet op over de bijeenkomst tussen Xi en Trump. Er hangt ook veel vanaf. Als dit een ruzie wordt, dan wordt de kans op escalatie van de handelsoorlog, of een uit de hand lopend conflict in de Zuid Chinese zee alleen maar groter. Trump heeft vooraf enorm hoog van de toren geblazen, maar vaak is hij tijdens bijeenkomsten of één op één gesprekken over de telefoon veel genuanceerder. Dat ging echter mis bij De Australische premier en eigenlijk ook bij het bezoek van Merkel.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *