LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 5 januari 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 5 januari 2021

Steun voor TUI
  • Vandaag zijn de verkiezingen voor de twee Senaatszetels van Georgia. Deze twee Senaatszetels zijn heel belangrijk omdat ze uitmaken wie de komende twee jaar de Senaat onder controle heeft. Ze moeten allebei naar de Democraten gaan voor een Democratische meerderheid. Gaat er één naar de Republikeinen, dan houden die de meerderheid in de Senaat. Georgia is een diep Republikeinse staat, maar wel een staat die Trump meer dan zat was. Daarom won Biden er de presidentsverkiezingen.
  • Naar nu blijkt, is Jack Ma, de oprichter van Alibaba al twee maanden ‘verdwenen’. Eerder verdwenen er al andere rijke Chinese ondernemers die ruzie met de politieke leiders kregen. Ze werden gevangen genomen en gedwongen een flink deel van hun bezit en zeggenschap af te dragen. Jack Ma zal hetzelfde wel ondergaan.
  • De spanning rond Iran neemt toe. Gisteren werd door Iran een Zuid Koreaanse tanker geënterd. Het schip is naar een Iraanse haven gebracht, de bemanning is gearresteerd. De paraplu van de Amerikaanse straaljagers is weg en Iran durft direct wat meer. Ondertussen is het vliegdekschip weer terug op weg richting het Midden Oosten… Een heel domme actie van Trump, maar bedoeld om Iran uit te dagen. Dat is gelukt. Een aantal mensen heeft nu een waardeloze start van 2021.
  • Heijmans mag 735 studentenwoningen gaan ontwikkelen op het terrein van de Universiteit van Eindhoven. Een goed idee waarmee de woningnood onder studenten flink terug gebracht kan worden. Tevens scheelt het veel reistijd als ze al op campus wonen. Dat scheelt weer veel reisbewegingen.
  • Reisorganisatie TUI krijgt ter waarde van 1,25 miljard euro steun. Wat mij daar aan stoort is dat het café in het dorp min of meer Covid kan krijgen, maar dat we wel grote bedrijven redden.
  • Bertolli sauzen is door het tegenwoordig Engelse bedrijf Unilever verkocht aan Enrico-Glasbest.
  • Supermarktketen Jumbo zag haar omzet in 2020 met 15% stijgen.
  • De VS wilde de Amerikaanse beursnotering van de grote Chinese telecombedrijven ongedaan maken. Dat plan is nu toch weer ingetrokken. Onduidelijk is waarom.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *