LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 4 september 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 4 september 2019

vastgoed VS

Is president Trump de Gorbatov van de Verenigde Staten? Wat wil zeggen de ’toevallige president die met zijn nieuwe aanpak in feite blootlegt wat iedereen al jaren weet en dat is dat het wereldrijk al jaren failliet is?

BoJo heeft gisteren een historische nederlaag geleden. Nog nooit werd een eerste stemming van een Engelse premies verloren. Het Parlement kan vandaag een wet indienen die het de regering verbiedt om met een No Deal Brexit te komen.

De economische cijfers in de VS vielen gisteren tegen. Overigens is de best presterende sector in de VS momenteel de vastgoedsector.

De fusie van Takeaway met Just Eat is ineens minder zeker geworden nu twee grote aandeelhouders het bod te laag vinden. Ze willen een hoger bod en gaan anders niet akkoord met de fusie. Het aandeel Takeaway verloor enkele procenten.

In de VS gaan er in meer dan 20 staten onderzoeken starten naar Google. Het gaat de staten om de machtspositie die Google heeft.

Cryptobedrijven moeten zich voor 10 januari 2020 onder toezicht van de AFM stellen. Met deze stap hoopt de EU het witwassen via crypto’s tegen te gaan. De bedrijven zullen dan voortaan, net als banken tegenwoordig, na moeten gaan wat de herkomst van het geld is dat de klanten gebruiken.

Trump had na de ingevoerde Chinese tarieven de importtarieven voor Chinese producten willen verdubbelen. De reden dat hij het niet deed was een reeks van telefoontjes van CEO’s die hem op andere gedachten hebben gebracht. De telefoontjes kwamen nadat twee ministers de CEO’s op de hoogte hadden gebracht van de wilde plannen van Trump. Een verdubbeling van de tarieven had zo’n schok kunnen geven dat de wereldeconomie tot staan was gekomen. Gelukkig was de baby nog tot reden te brengen.

In Hong Kong is de augustus productiviteit in tien jaar tijd niet zo laag geweest. Dit vanwege de enorme en breed gedragen protesten in de stadstaat.

Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *