LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 4 januari 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 4 januari 2023

  • In het lunchwebinar dat ik samen met FXFlat presenteer, vandaag een aandeel van een bedrijf dat actief is in de aluminium sector en in de energie sector. Een mooie combinatie en ik zie er naar uit om dat aandeel eens nader te onderzoeken. Klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn.
  • Neo Finance verstrekte in december 718 leningen voor een totaal bedrag van 3,6 miljoen euro. In de Secondaire markt ging 215.000 euro aan leningen om. Gemiddelde rente op de nieuwe leningen was 12,08%. Dat is een kleine stijging. Er werd 491,400 euro aan rente uitgekeerd aan de leningverstrekkers.
  • Goud staat nu op een hoogste koers sinds juni 2022.
  • Een CFO van meerdere SPAC’s heeft toegegeven dat hij geld van de bedrijven voor eigen beleggingen gebruikte. Hij verloor vervolgens bijna al dat geld met de speculaties. Het gaat om zeker vijf miljoen dollar.
  • De Republikeinen krijgen het niet voor elkaar een ‘Speaker of the house’ aan te stellen. In 100 jaar is dit niet voorgevallen. Er werd na de eerste ronde zelfs één van de 6 januari 2020 senatoren naar voren geschoven. Een senator die de democratie wilde beëindigen. Het gaat helemaal de verkeerde kant op met die partij. Ik vraag me af of uiteindelijk de Democraten niet de Speaker gaan leveren. Het zou volgens mij niet onmogelijk zijn, want alleen degenen die aanwezig zijn mogen stemmen. Als je dus als Democraten zorgt dat je altijd compleet bent en allemaal op dezelfde persoon stemt, dan kan je maar zo ineens winnen als er Republikeinen (boos?) wegblijven.
  • De voormalige CEO van FTX heeft bij de rechter een ‘niet schuldig’ aangegeven. Hij werkt daarom ook niet mee aan zijn eigen veroordeling.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *