LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 4 jan 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 4 jan 2022

  • In de VS gisteren 1 miljoen positieve Corona tests in één dag. Gaat dus lekker met het in de hand houden van de besmettingen. Ook in Nederland en België krijgen we het maar niet onder controle. In Zuid Afrika is de Omicron golf al weer over haar hoogtepunt heen. Het bleek vooral richting ziekenhuizen enorm mee te vallen. Delta wordt door Omicron weggedrukt. Delta is de gevaarlijke variant.
  • Het zo goed werkende vuurwerk verbod in Nederland heeft de economie van België een flinke boost gegeven. In Nederland heeft het zware vuurwerk maar liefst 10 miljoen euro aan schade opgeleverd.
  • Theranos oprichtster Elisabeth Holmes is schuldig bevonden. Ze kan toch 80 jaar gevangenisstraf opgelegd krijgen. Ze heeft doelbewust particuliere beleggers opgelicht.
  • In de VS is de uitrol van 5G bij vliegvelden met twee weken uitgesteld. Volgens de vliegvaartmaatschappijen kan 5G hun werk verstoren. Wat twee weken uitstel daar aan gaat veranderen is een raadsel. In veertig andere landen is geen probleem geconstateerd rondom de uitrol van 5G op luchthavens. Loopt de VS technologisch zo ver achter dat haar luchthavens wel gestoord kunnen worden?
  • Aandelen Evergrande zijn weer verhandelbaar in Hong Hong en gek genoeg staan de aandelen nu hoger!
  • In Azië is het grootste trade block in werking getreden. Een derde van de wereldbevolking valt nu onder de Regional Comprehensive Economic Partnership. Onder die deal onder meer enorme onderlinge verlagingen van tarieven. Een belangrijk punt is dat China onderdeel is van deze deal. De VS niet.
  • Welk aandeel steeg het afgelopen jaar harder… Tesla of Ford? Het antwoord verderop in de nieuwsbrief.
  • De gasprijs is in Europa weer met 20% gestegen nadat bleek dat Rusland nog altijd haar gasexport beperkt. Vooral via Oekraïne wordt nu minder gas vanuit Rusland aangevoerd.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *