LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 4 feb 2020

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Marktbeeld 4 feb 2020

turkije, wraak, syrië
  • Gisteren heeft Turkije 46 Syrische doelen aangevallen en mogelijk tot wel 35 Syrische soldaten omgebracht. Dit als wraak voor de dood van 6 Turkse soldaten door Syrische soldaten. Het Syrische leger is samen met Rusland Idlib binnengevallen. Turkije biedt de rebellen hulp. Dit kan dus vreselijk escaleren al zal in dit geval de VS zich vooralsnog nergens mee bemoeien. Zou Rusland de Turken echter op Turks grondgebied aanvallen, dan gaat de NAVO regel in. Een aanval op één is een aanval op allen. Misschien niet zo’n handige regel met een partner als Erdogan’s Turkije.
    De situatie voor de bewoners van Idlib is dramatisch te noemen. Tot wel drie miljoen mensen zitten volledig in de klem.
  • Boris Johnson dacht gisteren alleen ‘bevriende journalisten’ te kunnen uitnodigen. Toen duidelijk werd dat hij heel gericht journalisten aan het uitzoeken was geweest zijn uit protest alle journalisten vertrokken. Hulde daarvoor. Eindelijk nemen journalisten hun beroep zelf ook serieus. In de VS lukte de tactiek van de regering. In het VK gelukkig dus niet.
  • De vraag naar goud voor munten en baren is vorig jaar gedaald. Sinds 2009 was de vraag naar goud voor munten en baren zo laag niet. De vraag vanuit Centrale banken was echter de laatste twintig jaar zo hoog niet.
  • De uitslag van de Democratische voorverkiezing is vertraagd omdat de App waarmee de uitkomsten doorgegeven worden niet goed werkt. Het zou geen hack betreffen is de officiële mededeling. Vrij vertaald houdt dat in dat de App gehackt is en de zaak behoorlijk in het honderd gelopen is. Op 11 februari zal het circus in New Hampshire gaan plaatsvinden. Is dit een outside hack, of is het gewoon fraude binnen de Democratische partij omdat Bernie Sanders te zwaar gewonnen heeft?
  • In Hong Kong is de eerste Corona dode gevallen. In China zijn nu 20.000 mensen ziek. Er zijn ondertussen 425 aan de ziekte bezweken.
  • Alphabet heeft 15 miljard dollar omzet gemaakt met YouTube reclames. Hun cloud business leverde een omzet van bijna 9 miljard dollar op.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *