LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 31 okt 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 31 okt 2019

fiat, chrysler, peugeot

Fiat Chrysler is in gesprek met Peugeot. De gesprekken gaan over een eventuele fusie. Zouden ze samengaan, dan zouden ze samen 50 miljard waard zijn. Vergelijk dat eens met een bedrijf als Apple dat rond de 20x meer waard is!

Credit Suisse heeft haar netto winst weten te verdubbelen ten opzichte van vorig jaar. Het gaat weer erg goed met de banken. Dat geeft te denken. Immers is de rente vlakbij de nul. Waar verdienen ze zo veel geld aan?

Boskalis heeft de verkoop van SAAM SMIT Towage afgerond. Het leverde 200 miljoen euro op, met een boekwinst van 40 miljoen.

KPN zet een hybride obligatie uit ter waarde van 500 miljoen euro. De rente er op zal 2% zijn. Het geld zal mede dienen ter vervanging van nu duurdere leningen en zal daarom de lasten van KPN verlagen.

De FED heeft de rente verlaagd terwijl tegelijkertijd werd aangegeven dat de Amerikaanse economie het sterker doet dan analisten hadden verwacht. In zo’n situatie verhoog je de rente, je verlaagt hem niet. Dit is dus in meerdere opzichten een heel vreemde zaak. Overigens komt de groei voort uit meevallende consumentenbestedingen. Bedrijven investeren juist minder.

Aanstaande zaterdagmiddag stel ik mijn kantoor open voor de Duurzame OpenHuizenRoute. Wat ik laat zien zijn de zonnepanelen, de infraroodpanelen en mijn maatregelen om de groenafvalstroom enorm te verminderen. Ook is het mogelijk te kijken naar hoe ik regenwater zoveel mogelijk in de tuin probeer te houden.

Twitter gaat alle politieke advertenties weren terwijl Facebook juist heeft besloten om die advertenties ongecensureerd te plaatsen. Blijkbaar heeft Zuckerberg er een bedoeling mee, want hij weet hoe extreem groot de invloed van leugenachtige berichten in Facebook is.

De nieuwe ECB president is van mening dat Duitsland en Nederland meer moeten investeren. Ze heeft een punt. We zitten te veel ons geld. Dat is bij de overheid zo, maar ook consumenten hebben eigenlijk veel meer spaargeld dan goed voor ze is.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *