LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 31 mei 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 31 mei 2022

  • Gisteren waren de Amerikaanse beurzen gesloten vanwege een bank holiday.
  • Rusland heeft gisteren weer een stad ‘veroverd’, nadat deze stad eerst volledig vernietigd was door artillerie. Ik heb gisteren een video gemaakt over de stand van zaken.
  • Rusland kan de rente op staatsobligaties niet meer in dollars en euro’s betalen en heeft daarom de bezitters van de obligaties voorgesteld dat ze in Rusland een bankrekening openen en daar hun rente in de vorm van roebels of een ‘harde munt’ gaan krijgen. Rusland heeft de maand juni nog om er uit te komen. Lukt dat niet, dan heeft iedereen met die obligaties een probleem. In juni moet er 400 miljoen worden afgetikt. Dat zal hoe dan ook niet via westerse banken kunnen verlopen.
  • Nederland krijgt met ingang van morgen geen Russisch gas meer. Nederland weigert namelijk het bestaande contract aan te passen en om voortaan met roebels te betalen.
  • De omzet in de Nederlandse Horeca is weer vrijwel op het niveau van voor Corona.
  • Er komt mogelijk een gedeeltelijk embargo op Russische olie. Europa gaat dan geen olie meer accepteren die per schip wordt vervoerd. Via pijpleidingen mag Rusland wel blijven leveren. Via deze weg kunnen de Oost Europese landen (met name Hongarije) die afhankelijk zijn van die olie deze nog wel van Rusland afnemen.
  • De Belgische inflatie was in 40 jaar niet zo hoog. Ze kwam uit op 8,97%. In 1982 was het 9,02%. België loopt daarmee iets achter op Nederland omdat ze in Nederland al wel een daling van de inflatie zien.
  • De vastgoedcrisis in China. Het komt er op neer dat er een bedrag van 1 biljoen dollar nodig is om het ‘gat’ te vullen. Er zijn te veel leningen aangegaan en men kan niet terugbetalen. De waarde van het vastgoed dekt al die leningen dus ook niet meer. Hoe dat gat te vullen? Nog meer leningen?
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *