LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 31 mei 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 31 mei 2021

  • Amerika viert vandaag het feit dat ze altijd in oorlog is. (Memorial day) De beurzen zijn daarom dicht.
  • Ruim 11% van het totale Nederlandse energieverbruik kwam vorig jaar vanuit hernieuwbare energie. In 2019 was dat nog slechts 8,8%. Nederland loopt daarmee nog altijd achter op de doelen. Het had namelijk in 2020 al 14% moeten zijn.
  • De Turkse lira heeft afgelopen vrijdag een nieuw dieptepunt bereikt. In tien jaar tijd daalde de munt al 75% ten opzichte van de euro. 1 euro staat nu gelijk aan 10,44 lira. Het dal lijkt nog niet bereikt te zijn.
  • Shell moet de uitstoot in 2030 met 45% teruggebracht hebben. Een enorm probleem voor het bedrijf, want concurrenten hebben die verplichting niet. Shell kan dus nooit concurreren met oliereuzen uit China. Het idee van schoner werken is prima, maar wat hebben we er aan als Shell zijn velden verkoopt aan Chinese oliereuzen en die gaan dan gewoon door waar Shell gestopt is. Wat wordt de wereld daar dan beter van?
  • De grote banken in de VS willen hun medewerkers weer op kantoor hebben zitten. Ze worden nu gelokt met de gratis lunch voor wie op kantoor komt werken.
  • De regering Biden wil studentenleningen ‘vergeven’. Dat is een mooi gebaar, maar realiseer je wel dat in de VS vooral de blanke bevolking studeert. In feite zijn het dus toch weer vooral de blanken die van die regeling profiteren…
    Het zou zo mooi zijn als de regeling er ook voor zou zorgen dat meer gekleurde Amerikanen een kans krijgen om te studeren. In feite zou studeren gewoon gratis moeten zijn. Maar eigenlijk zou de schoolkeuze ook volkomen vrij moeten zijn. In de VS is het zo dat je woning en wijk bepalen waar je naar school moet. Je moet daar dan heen, tenzij je een particuliere school kan betalen.
  • Ik heb geprobeerd om Bob Prechter te strikken voor een interview. Helaas is het nog niet gelukt. Wel heb ik enkele dagen extra gekregen om zijn video gratis te mogen laten zien. Kijk hier
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *