LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 31 maart 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 31 maart 2021

  • De AEX is boven de 700 gesloten, maar dat is nog nét geen nieuw all time high record. Het oude record werd meer dan 20 jaar geleden bereikt. De reden dat het zo lang geduurd heeft is vooral de val van de financiële waarden geweest, maar ook Baan, RDS, Unilever en Ahold schandalen, om er een paar te noemen, speelden mee. Kijken we naar de AEX van zeg 30 jaar geleden, dan is geen enkel fonds van toen zonder schandaal gebleven. Zo goed was de regelgeving hier.
  • De dollar stijgt steeds verder en is in redelijk korte tijd van 1,22 naar 1,17 gestegen. Leuk voor beleggers in de VS.
  • Bitcoin was vanochtend meer dan 50.000 euro waard.
  • Het corona virus raakt nu vooral thuiswonende 70 tot 79 jarigen. Ik zie daar twee redenen voor… Bezoek van kleinkinderen die op school besmet zijn en zelf nergens last van hebben en de eerste vaccinatieprik. De grootste groep besmette personen is die van 18 tot 24 jaar. Ook die hebben er vaak zelf weinig tot geen last van, tenzij ze al ongezond waren toe ze besmet raakten. Er is GEEN IC opname crisis.
  • Google gaat 25 miljoen investeren in de bestrijding van fake news.
  • De omzet van Nederlandse internet winkels is in een jaar tijd verdubbeld… wat een verrassing…
  • Turquoise Hill heeft in Mongolië een force majeure uitgesproken omdat veel leveringen vanuit China niet komen. Het bedrijf heeft contracten met de lokale overheid en kan die nu dus niet nakomen. De relatie met de lokale overheid is extreem gespannen omdat Turquoise Hill vindt dat de lokale overheid onbetrouwbaar is en illegale afpersingsmethodieken gebruikt. (Lokale politici willen smeergeld en krijgen ze dat niet, dan passen ze de wet aan)
  • De run op WC papier komt terug… Het heeft alles te maken met korte termijn tekorten vanwege de blokkade van het Suez kanaal. Al die opgehouden schepen komen nu tegelijk aan in de havens en moeten daar dus ook weer wachten. De zes dagen vertraging zullen dus gevolgd worden door minstens dubbel zo veel vertraging bij de havens. Paniek is niet nodig, want alles komt wel, maar bepaalde zaken zullen de komende weken wel even op kunnen raken.
  • De goud koers is de laatste dagen flink onder druk gekomen. In mijn ogen een mooi moment om bij te kopen. Ik ga in de dividend portefeuille van de x10 nieuwsbrief mogelijk een goudaandeel met een >5% dividend opnemen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *