LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 31 aug 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 31 aug 2023

  • Google gaat in India en Japan haar AI zoekmachine uitrollen. Op dit moment is deze technologie alleen voor de VS beschikbaar. Met die AI zoekmachine kan je meer ‘spreken’ met de zoekmachine. Je typt dus een vraag in, in plaats van een zoekwoord. Je hebt dus meer interactie met de zoekmachine en kan dat ook gericht laten zoeken. Je kan overigens ook nog altijd ‘ouderwets’ de zoekmachine blijven gebruiken.
  • Salesforce heeft beleggers positief weten te verrassen. Ze hebben qua koers voor het aandeel enorm geprofiteerd van het feit dat ze meerijden op de AI hype. De koers steeg ook gisteren meer dan 6% in waarde.
  • Europa heeft dit jaar meer LNG van Rusland gekocht (aangevoerd per boot) dan voor de invasie van Oekraïne. We zeggen dus wel dat we van het Russische gas af willen, maar ondertussen… Grootste afnemers zijn België en Spanje. Nederland bouwde het wel fors af en ging van 2,87 miljard kuub naar nog 0,83 miljard kuub. België steeg van 5,17 naar 7,08 miljard kuub. Het nam dus de leveringen aan Nederland over. Een leuke deal voor Rusland. De realiteit is dat heel Europa nog altijd niet zonder Russisch gas kan. Die situatie zal tot zeker 2027 duren.
  • Fairphone presenteerde gisteren hun versie 5 van de smartphone die zeker acht jaar mee moet kunnen gaan. Tevens is de telefoon geproduceerd met oog voor duurzaamheid en eerlijk zakendoen met de landen waar de grondstoffen vandaan komen. 70% van het materiaal is hergebruikt. Uiteraard is de batterij vervangbaar. Zo hoort dat ook!
  • Burger King staat voor de rechter omdat in hun reclames de Whopper burger over de rand van het broodje steekt. In het echt is dat niet het geval. Een klant heeft ze daarom voor misleiding aangeklaagd en de rechter liet die aanklacht toe.
  • Er zou een biomassa centrale in Diemen komen, maar de verstrekte vergunning is alsnog ingetrokken. De provincie Noord Holland heeft volgens de Raad van State te makkelijk een vergunning afgegeven. We willen dus wel energie onafhankelijk van Rusland worden, maar doen er vervolgens ook weer alles aan om dat tegen te werken…
  • De inflatie in Nederland is officieel terug op 3%. Later wel, dan houdt dus niet in dat de prijzen terug zijn op oude niveaus. De prijzen zijn 3% hoger dan vorig jaar. Dát zegt het.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *