LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 30 nov 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 30 nov 2022

  • Gisteren heb ik in het lunchwebinar een goedkope Nederlandse verzekeraar besproken. Zeker interessant om eens terug te kijken.
    Vandaag ga ik het hebben over een steenkoolaanbieder uit de VS. Heeft dat nog toekomst? Klik hier om er om 12:30 uur bij te kunnen zijn.
  • In de VS was de komende spoorwegstaking gisteren het belangrijkste onderwerp. De politiek doet er alles aan om de staking te voorkomen. Het is niet iets waar de economie nu op zit te wachten.
  • In de VS kwam de CEO an AMC Networks met het bericht dat 20% van het personeel ontslagen moet worden. De CEO, pas drie maanden geleden aangesteld, zal de onderneming ook gaan verlaten.
  • Tim Cook, de CEO van Apple, is naar Washington afgereisd om er met Republikeinse politici te gaan praten. Nu de Republikeinen de meerderheid in het Congres hebben zullen ook de nodige commissies voorgezeten gaan worden door Republikeinse politici. Apple en Twitter (lees Elon Musk) zijn in een strijd gewikkeld rondom het feit of de Twitter app wel in de Apple Store mag blijven.
  • Duitsland heeft voor de komende 15 jaar een gasdeal met Qatar gesloten. Vanaf 2026 zal het land dan jaarlijks 2 miljoen ton LNG geleverd krijgen. Voorheen kreeg het 40 miljoen ton per jaar uit Rusland. Het is dus vooralsnog een druppel op een gloeiende plaat.
  • De inflatie in Nederland is in november op 11,2% uitgekomen. Het zijn vooral voeding, alcohol en tabak die fors duurder werden.
  • De dominantie van Tesla wordt in de VS steeds iets minder nu ook andere EV aanbieders met goedkope modellen komen. In de VS is 65% van iedere EV nog altijd een Tesla. Dat was een jaar geleden 71%. De verwachting is dat over drie jaar Tesla nog goed is voor 20% van de markt. Dat komt omdat die markt enorm gaat groeien, niet omdat de omzet van Tesla omlaag zou gaan.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *