LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 30 mei 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 30 mei 2022

  • Energiebedrijven maken nu hoge winsten. Ze die winsten afnemen is een gedachte die bij veel politici speelt. Het lijkt op het ook een terechte ingreep, maar de laatste jaren waren relatief heel zwaar voor die energiebedrijven. Is het dan eerlijk ze nu, als het ze een keer echt meezit, de winst weer af te nemen?
  • De Nederlandse overheid gaat energie bedrijven 406 miljoen subsidie geven om ze over te halen om gas op te slaan in de opslag van Bergermeer. Energiebedrijven willen dat nu uit zichzelf niet doen, omdat ze bang zijn dat de gasprijs nu onrealistisch hoog is. Dan zouden ze nu heel duur gas opslaan en straks veel goedkoper in de markt moeten zetten. Dan denk ik… Waarom wordt de overheid dan niet zelf gasbedrijf? Voor 406 miljoen euro kan je een flinke gasvoorraad aankopen en opslaan. Als de bedrijven het niet willen EN je hebt 406 miljoen, dan is het toch bijna een inkopper om een eigen gasbedrijf te starten? Als overheid ben je zelf een betrouwbare klant.
  • In China worden in Shanghai de strenge Covid maatregelen iets versoepeld. Ik sta er nog altijd van te kijken hoe hier Covid totaal niet meer in beeld is en niet meer dan een koudje is geworden, terwijl in een land als China een miljoenenstad volledig plat wordt gelegd als er ook maar één persoon Covid heeft.
  • Elon Musk wil nu ook een 24/7 Tesla restaurant openen in Hollywood. Het lijkt wel alsof die man constant onder de invloed is van een hyperactief pilletje… Het moet een drive in theater worden waar je ook je auto dan oplaat terwijl je eet en van een film (met reclames) geniet.
  • Was het gisteren de laatste grand prix in Monaco? De kans is aanwezig. De onderhandelingen verlopen stroef en het circuit voldoet al lang niet meer aan de voorwaarden. De race is een saai achter elkaar aanrijden geworden. Inhalen is vrijwel onmogelijk.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *