LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 30 maart 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 30 maart 2021

  • Goldman Sachs lijkt bij de liquidatie van tenminste 30 miljard aan aandelen de zaak goed aangepakt te hebben. Ze konden hun eigen risico snel genoeg in de markt dumpen. Credit Suisse was minder gelukkig. Die zou wel eens tegen een twee miljard verlies voor eigen rekening kunnen zijn aangelopen. Hedge fund Archegos Capital Management had veel te veel risico gelopen en toen één deal verkeerd liep vielen alle dominostenen binnen het hedge fund om. Het fonds liep tegen de grootste margin call ooit aan. De ondersteunende banken liepen daarbij zelf ook risico.
  • Een kookvideo werd een lid van de Italiaanse maffia fataal. Hij had zijn gezicht wel onherkenbaar gemaakt, maar vergat dat hij unieke tatoeages op zijn arm had. De Italiaanse politie was wakker en liet hem op zijn vakantie adres in de Dominicaanse Republiek, waar hij al jaren verbleef, ophalen.
  • Het Suez kanaal is weer vrij, maar er liggen nu wel 350 schepen te wachten op doorgang. Die rij is niet heel snel weggewerkt. Vervolgens komen al die schepen tegelijk aan in de havens van Europa en Azië.
  • Het IMF is bang dat de verlaagde vraag naar zakelijk vastgoed ook de economie kan schaden. Heel wat partijen hebben er beleggingen in gedaan en zien die beleggingen nu minder waard worden.
  • BAM heeft een akkoord bereikt over de verkoop van haar Zwitserse activiteiten. Hoewel de omzet in Zwitserland per werknemer heel hoog lag, was het aandeel in de markt te klein. BAN wil zich concentreren op enkele kernmarkten. Implenia is de koper. Een overnamesom is niet bekend gemaakt.
  • Fugro verkoopt Seabed Geosolutions voor een bedrag van 16 miljoen dollar in cash. E.e.a. wordt halverwege 2021 doorgevoerd.
  • Gisteren is de AEX index intraday al even boven de 700 punten gekomen. Er werd op 697,94 gesloten.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *