LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 3 oktober 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 3 oktober 2022

  • Er beginnen nu wel ernstige twijfels bij beleggers te ontstaan over de degelijkheid van Credit Suisse. Het aandeel is dit jaar al 55% gedaald. Er is angst omdat de bank nieuw geld probeert aan te trekken. In deze omstandigheden geen goed teken.
  • Oekraïne is nu ook in Noord Cherson doorgebroken en is tot meer dan 25 kilometer achter de frontlijn actief.
  • Na de verloren slag om Lyman vroeg Putin zijn topgeneraal om hem in één woord aan te geven hoe het met de verdediging tegen de aanvallen van Oekraïne staat. De generaal: “Goed”. En vroeg Putin, als je het met twee woorden zou moeten omschrijven? De generaal: “niet goed”. 🙂
  • Elon Musk kan wel eens nieuwe problemen met de SEC gaan krijgen. Hij heeft namelijk in een tweet aangegeven dat hij er geen enkel probleem mee heeft om het aandeel Tesla omhoog te praten. Dit kan gezien worden als zijn bekentenis dat hij doelbewust de koers van Tesla aan het manipuleren is.
  • Elon Musk wilde Twitter van de beurs halen om daarna de fake accounts ongezien te kunnen weghalen. Als je dat als beursgenoteerde onderneming doet, dan stort je koers namelijk in. Helaas voor Twitter kwam men er niet binnen 10 minuten uit, waarna Elon Musk zijn aanbod introk en in de openbaarheid begon af te geven op Twitter. Het aandeel Twitter kende een hoogste koers van boven de 77 en staat nu rond de 44.
  • Voor wie het nog niet wist, de huidige salderingsregeling wordt pas na 2025 afgebouwd. Ik zelf vind het erg jammer dat men maar niet in staat is een nieuwe regeling te bedenken die meer zekerheid voor zonnepaneel eigenaren kent. Duitsland kent een prima andere regeling. Het voordeel daar is dat men ook huisaccu’s heeft. Dat maakt heel het stroomnetwerk veel robuuster.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *