LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 3 mei 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 3 mei 2021

  • Waarom mogen we nog altijd niet met goed werkende mondkapjes lopen in Nederland? De reden is dat er anders een tekort zou ontstaan voor de hulpverleners. Die reden blijkt volkomen onzin te zijn, zoals we tegenwoordig wel vaker meemaken dat officiële uitspraken gewoon onzin zijn. Nederland heeft nog 2 miljard kapjes in magazijnen liggen… Veel te veel, maar het ministerie wilde genoeg voor een kwart van de wereldbevolking hebben en ging helemaal los, waardoor er vorig jaar dus inderdaad een tekort bleef aanhouden. Over vier jaar gooien we 1,8 miljard mondkapjes weg omdat de houdbaarheidsdatum dan verstreken is. Wij betalen deze blunders via belastinggeld. Onkunde is de norm tegenwoordig in Den Haag.
  • Er waren laatst al geruchten over een eventuele overname van KPN door derden en die geruchten bleken waar te zijn. KPN heeft beide pogingen overigens afgewezen.
  • Deze week gaan Uber en Lyft met hun cijfers komen. Ook komt er deze week bericht over de werkgelegenheid in de VS in april 2021.
  • Volgens Warren Buffett is de inflatie aan het aantrekken en hij ziet nog niet dat al veel mensen dat serieus nemen. Hij ziet overigens ook dat de economie in de VS enorm aantrekt.
  • Charlie Munger (mede CEO van Berkshire Hathaway) is blij dat er eindelijk werk gemaakt wordt van het verminderen van de inkomensongelijkheid in de VS. Hij denkt dat Bernie Sanders hier de meeste invloed op het beleid van Biden heeft gehad. Een kleiner verschil tussen rijk en arm is goed voor de economie en goed voor de samenleving. Iedereen zou daar in feite ‘voor’ moeten zijn. Volgens Charlie Munger zijn mensen die daar toch tegen zeggen te zijn simpelweg idioten.
  • Intel denkt dat het jaren gaat duren voor halfgeleiders weer ‘ruim’ voorradig zullen zijn. Het probleem is dat de wereld te afhankelijk is geworden van productie in slechts één regio. Er moet elders in de wereld meer productie gaan komen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *