LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 3 feb 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 3 feb 2022

  • Gisteren zware dalingen voor enkele bekende bedrijven. Paypal bijvoorbeeld verloor tijdens de reguliere beursuren 24,5% aan waarde. Nabeurs kwam daar nog bijna 3% bij. Gamestop verloor ruim 11% aan waarde. Block verloor 10,6%. Dat zijn schokkende dalingen en het geeft goed aan dat er veranderingen aankomen. Beleggers kijken ineens anders tegen waarderingen aan. Een kleine tegenvaller bij Meta werd nabeurs ook hard afgestraft. Zie verderop deze nieuwsbrief.
  • Voorbeurs staan in de VS de futures op een verlies. Ik vraag me serieus af of straks, als de beurs weer gewoon open is, de soep zo heet gegeten gaat worden.
  • Qualcomm heeft niet eerder zo veel winst gemaakt. Ik heb zelf recent (met winst) afscheid van die aandelen genomen.
  • In Texas is een klacht neergelegd over een natural gas pijplijn operator. Het bedrijf gooit de prijs voor het gebruiken van de gaspijplijn omhoog zodra er een bepaalde hoeveelheid elektriciteit gevraagd wordt. Bedrijven die gad afnemen vinden dat een oneerlijke handelspraktijk.
  • Er komt steeds meer tegenstand uit wetenschappelijke hoek tegen de 3G maatregel. Zowel 2G als 3G hebben bij Omicron vrijwel geen effect. Er gaan echter ook stemmen vanuit de wetenschappelijke hoek op om te adviseren het WEL te handhaven, omdat het anders zo oneerlijk is naar mensen die zich met een experimenteel vaccin lieten inspuiten en dan nu geen voordeel meer zouden hebben tegenover mensen die zich niet lieten inspuiten. Op de één of andere manier vinden ze dat een logische verklaring. Daar moet je dan blijkbaar wetenschapper voor zijn om daar achter te kunnen staan.
  • In het Canadese Ottawa overweegt de overheid het leger in te zetten tegen de enorme demonstratie tegen de Corona maatregelen die de stad al dagen voor een groot deel plat legt. Het begon met duizenden vrachtwagenchauffeurs. Als men gaat escaleren kan dat letterlijk een bloedbad worden. Is dat het écht waard? Als men besluit voor een lock down ligt de stad ook plat, dus waarom zijn die vreedzame demonstranten die de doorgaande wegen blokkeren dan wel een probleem?
  • PostNL krijgt een boete van 2 miljoen euro omdat de brievenpost in 2019 gemiddeld te laat bezorgd werd. Slechts 94,3% was op tijd. De ondergrens ligt bij 95%. PostNL tekent bezwaar tegen de boete aan.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *