LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 3 december 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 3 december 2018

gele hesjes, parijs

Marriott Hotels zag haar database gehacked worden waarbij de gegevens van 500 miljoen mensen buit zijn gemaakt. Paspoort gegevens, adressen etc. Wat ik me afvraag… Heeft die keten ook niet te maken met de ingevoerde privacywet? Mogen ze die gegevens van Europese klanten maar zo maar houden? Wat is het nut? Deze geslaagde hacking maakt goed duidelijk hoe de verzamelwoede van gegevens van consumenten ook fors tegen bedrijven kan gaan werken. Een oplossing kan gevonden worden in een unieke digitale kluis voor ieder mens. Hotelketens kunnen dan inloggen in de kluis en er de gegevens checken. zonder ze mee te kunnen nemen. De persoon zelf blijft eigenaar en verantwoordelijk voor de eigen gegevens.
– George Bush senior is overleden. Hij was ooit de populairste Amerikaanse president ooit, maar dat was voorbij toen zijn herverkiezing dwarsgeboomd werd door Bill Clinton. Die werd door de Democraten naar voren geschoven omdat ze toch niet konden winnen van die populaire president… George Bush werd beroemd door zijn uitspraak: “No more taxes”, waarna hij alsnog de belastingen verhoogde. Hij had ook waarschijnlijk een rol in de moord op Kennedy en maakte deel uit van de kliek die de VS al bijna zeventig jaar bestuurd.
– De G20 in Argentinië is in die zin geslaagd dat de verhoudingen niet slechter geworden zijn. Voor de rest waren er geen verbeteringen zichtbaar, maar het was voor Trump genoeg om te verklaren dat de deal met China de beste ooit is… Wat is dan die ‘deal’… Ze gaan elkaar de komende 90 dagen geen nieuwe importheffingen opleggen. Voor de rest verschillen de opvattingen over de deal tussen de Amerikanen en Chinezen enorm.
– De gele hesjes hebben in Parijs enorm huisgehouden. Het is als protestbeweging kansloos omdat het ‘nergens’ en ‘overal’ voor staat. Wat overblijft is plundering en vernieling. Jammer genoeg zit er geen beter idee voor een eerlijker samenleving achter. Het is alleen maar ’tegen’. Tegen is niet genoeg, dat heeft Brexit wel bewezen.

gele hesjes, parijs
– Qatar stapt op 1 januari 2019 uit de OPEC. Hiermee is het land niet meer gebonden aan de afspraken die de OPEC maakt over productie en prijzen.
– Qualcomm heeft al aangegeven dat wat haar betreft de NXP deal van de tafel is. Zelfs als China nu nog akkoord zou gaan, is het een gepasseerd station.
– Vanavond geef ik samen met Douwe Westervaarder een presentatie over de beoogde beleggingen in vastgoed in Detroit.
Gratis toegang. Deelname is mogelijk vanaf een bedrag van 10.000 euro.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *