LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 3 april 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 3 april 2020

olieprijs
  • Boris Johnson maakt er in het VK net zo’n bende van als zijn oranje vriend in het Witte Huis. In het VK zijn nu slechts 2000 gezondheidsmedewerkers getest op Corona. Er zijn 500.000 werknemers in de sector. Blijkbaar zijn er niet genoeg middelen om te testen. Johnson wilde niet meedoen met de EU. Ze konden het zelf beter… Blijkbaar niet dus.
  • 60 miljoen gezichtsmaskers besteld en betaald door Frankrijk en al geladen in een vliegtuig dat naar Frankrijk zou vliegen zijn alsnog naar de VS gestuurd. De Amerikanen bodem (veel) meer cash aan de Chinezen en die hebben naar verluidt een dikke vinger naar Frankrijk uitgestoken.
  • Unibail-Rodamco-Westfield heeft met succes 1,4 miljard euro opgehaald via het uitgeven van obligaties.
  • Webinarsoftware Zoom is nu razend populair. Het komt het bedrijf dan ook niet goed uit dat juist nu duidelijk wordt dat ze de gegevens van hun gebruikers links en rechts verkocht hebben. Ze vroegen nergens toestemming voor, maar alles waar ze bij konden op de PC of zmartphone van de gebruiker was voor hen een te verkopen product. Ze gaan nu de komende drie maanden gebruiken om daar aan te werken… Hier is Facebook nog een brave jongen bij.
  • In de VS deze week 6,6 miljoen werkloosheidsuitkering aanvragen. De reden is simpel en ie tweeledig. De werkgevers krijgen de kans van de regering om medewerkers per direct te ontslaan. Werknemers hebben geen rechten. Maar de tweede reden door deze enorme stijging is dat voor veel arme Amerikanen deze uitkering hoger is dan hun loon. Mensen op een minimumloon hebben zichzelf dus ook massaal werkloos verklaard om 39 weken deze uitkering te kunnen krijgen. De vraag is hoe je deze mensen in 2020 weer aan het werk gaat krijgen. De toeloop op de uitkering is zo massaal dat controle op e.e.a. amper mogelijk is.
  • Gisteren liep het webinar niet echt soepel omdat ik als co-host een zwart beeld kreeg. Ik zag dus zelf niet wat de bezoekers zagen. Beetje lastig presenteren dan. We doen het dinsdagavond over. In het webinar gaat het over mijn stand van zaken in de VS en over de Nederlandse projecten van Matching Capital. Klik hier om aan te melden. (Maximaal 100 personen is mogelijk)
  • Gisteren schoot de olieprijs 22% omhoog. Dit naar aanleiding van een leugenachtig bericht van de Oranje man in het Witte huis. Vandaag gaat er (op dit moment) weer 5% vanaf. Ook in die markt volkomen paniek en speculanten die elkaar in blinde paniek volgen.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *