LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 29 sept 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 29 sept 2022

  • Is er sprake van een bear market rally? Elliott Wave International publiceerde er een (Engelstalig) artikel over. Je leest het hier
  • Vandaag ga ik in het live lunchwebinar het aandeel Daqo New Energy Corp. (DQ) bespreken. Een aandeel met een K/W van 2,5. Je kan je hier aanmelden voor het webinar.
  • Eneco en Greenchoice kwamen te laat met hun tarievenverhoging, maar zetten die toch door. Dit is tegen de huidige wetgeving in. De vraag is of ze hier mee weg komen.
  • Wie Nord Stream 1 en 2 liet ontploffen, we zullen het mogelijk nooit weten, maar het maakt wel dat Europa nu gewoon geen keuze meer heeft. We moeten nu wel alternatieven voor Russische energie zoeken. In die zin is het een zegen dat die leidingen nu definitief uit beeld zijn. Het maakt goed duidelijk hoe kwetsbaar Europa was geworden.
  • De ECB heeft aangegeven dat ze de rente blijft verhogen tot de inflatie daalt. Zo hoort dat ook, maar het gevaar is dat de rentelasten voor de overheid zo hoog worden dat ze gedwongen worden nóg meer geld te gaan drukken, waarmee uiteindelijk de volgende inflatiegolf ook al ingeprogrammeerd wordt.
  • De Chinese centrale bank heeft beleggers gewaarschuwd niet tegen de yuan te gaan wedden. Men maant speculanten te stoppen met het speculeren op yuan.
  • Gisteren twee mislukte IPO’s in Hong Kong. Beide aandelen daalden na de beursintroductie en dat wordt dan gezien als een mislukte IPO. In feite is de IPO wel gelukt, alleen is ze niet direct winstgevend voor de nieuwe aandeelhouders.
  • Vestas heeft gisteren de grootste op land geplaatste windmolen gepresenteerd. De basis is al 199 meter hoog. Deze enorme windmolen is in staat de hogere en stabielere winden te pakken en is daarmee veel efficiënter.
  • Porsche krijgt vandaag haar beursnotering. Een kwart van de aandelen zal naar de beurs gebracht worden. Het moet 10 miljard voor Volkswagen opleveren. Volgens Teletekst kunnen alleen beleggers in Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland de aandelen Porsche kopen. Ik weet niet of ze hiermee de IPO bedoelen, of ook na de beursnotering. Dat lijkt me een vreemde zaak. Ik denk dat ze hadden moeten schrijven dat alleen beleggers uit die landen deel konden nemen aan de IPO.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *