LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 29 sept 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 29 sept 2021

  • Aanstaande vrijdag 18:00 uur onze tijd is de deadline voor het budget voor de Amerikaanse overheid. Als er dan geen overeenstemming is, dan gaat de federale overheid dicht. Het zal niet direct een ramp zijn, maar het kost veel geld en moeite om daarna weer op te starten en alle federale regelingen en aanvragen komen stil te liggen. Het is op dit moment de grootste bedreiging voor de Amerikaanse economie.
  • Elon Musk is volgens Forbes de rijkste man van de wereld. Hij heeft 200 miljard dollar. Er werd ook bekend dat Elon Musk zijn relatie met Grimes (Claire Bouche) verbroken heeft. Nog weer een miljardair die gaat het niet lukt een relatie vast te houden. Is het het werk, de drukte, of de verleiding? Ze hebben samen een 1 jarig kind. Musk heeft uit eerdere huwelijk ook al wat kinderen.
  • Het VK heeft een marineschip door de Straat van Taiwan laten varen. Die wateren worden door China gezien als ‘binnenwateren’ en dus niet toegankelijk voor buitenlandse marines. Er is een klacht van China naar Londen gestuurd. Alleen de Verenigde Staten vaart daar regelmatig. Andere landen durven het niet aan.
  • Vastgoedbedrijf Evergrande heeft een belang met een waarde van 1,3 miljard in de bank Shengjing. Ze wil dit belang nu verkopen om de rente op uitstaande leningen te kunnen voldoen. Vandaag moet Evergrande weer 40 miljoen euro rente betalen.
  • Volgens de ECB zijn de hogere prijzen van dit moment (en dus hoge inflatie) een tijdelijk fenomeen. Ze willen daarom de steun aan de economie nog niet afbouwen. Allemaal uitvluchten om maar niet te hoeven stoppen met de steun aan de economie, want daarmee stoppen zou zeker inhouden dat ook de rente omhoog moet en dan is het hek van de dam.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *