LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 29 nov 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 29 nov 2022

  • Vandaag ga ik een Nederlandse verzekeraar in het lunchwebinar bespreken. We beginnen om 12:30 uur en je kan het live volgen. Klik hier
  • De centrale bank van Ghana neemt geen halve maatregelen. De rente gaat er naar 27% om de inflatie een halt toe te roepen.
  • Twitter heeft het account van @chadloder geblokkeerd. Chad is een gebruiker die altijd op jacht was naar anti-democratie accounts die veel te ver gingen. Dat is niet wat Twitter dus nu wil, vandaar dat het geen verrassing is dit account nu geblokkeerd is. Elon Musk wilde vrije speech terugbrengen, maar dan alleen als het Republikeinse vrije speech is. Ik ben sinds de overname van Twitter door Musk niet meer op dat netwerk actief.
  • Autofabrikanten beginnen het chiptekort te beheersen. Mede door het wegvallen van de Russische markt is er nu vrijwel geen sprake meer van een structureel tekort voor chips in die sector. Het is terug te zien aan het aantal verkochte auto’s. Dat neemt namelijk weer toe.
  • Eneco verlaagt de elektriciteitstarieven per 1 januari naar 0,69 per kWu. Greenchoice verhoogt haar tarieven op dat moment naar 0,87 euro per kWu. Je kan ook kiezen voor een aanbieder die je écht de inkoopprijs laat betalen. easyEnergy bijvoorbeeld. Je betaalt daar het tarief dat ze zelf moeten betalen met een kleine opslag. Ze bepalen dat tarief bij stroom per uur. easyEnergy zit nu op ongeveer 0,40 per kWu zonder de vaste kosten die de overheid verder nog door rekent. Bij stroom komt er nog zo’n 10 cent per kWu aan kosten bij.
  • Gaat China de covid maatregelen versoepelen? Beleggers in Hong Kong hopen daar op en in verwachting daarvan is de beurs er vanochtend 3% hoger.
  • Apple en Twitter liggen met elkaar in de clinch. Volgens Musk dreigt Apple de Twitter app uit de Apple store te halen.
  • Een volgend slachtoffer in de Crypto crisis. BlockFi heeft Chapter 11 bescherming aangevraagd. Het bedrijf had een lening aan FTX ter waarde van 275 miljoen dollar open staan.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *