LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 29 mrt 2024

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 29 mrt 2024

  • Vandaag zijn de beurzen en financiële instellingen gesloten. Het heeft te maken met een christelijke traditie. Op Goede Vrijdag kreeg Judas de zilverlingen voor het verraad. Dat ‘vieren’ banken door vandaag dicht te zijn.
  • Sam Bankman-Fried moet voor 25 jaar de gevangenis in. Dat is zijn straf voor een miljarden fraude.
  • 2,5 miljard euro gaat er naar Brainport Eindhoven om daar de chipindustrie te steunen. Een beetje vreemde zaak dat er zo veel geld bij moet, want de bedrijven verdienen gigantisch veel geld. We gaan dus de rijkste en machtigste bedrijven in Nederland 2,5 miljard geven om nog meer winst te maken. Slim gespeeld van ASML. Overigens is er ook echt veel geld nodig. Er is hier een enorm woning tekort. In het verleden betaalden BATA en Philips veel geld om hele wijken uit de grond te stampen. Nu zegt ASML, hé overheid kom eens met geld…
  • Nederlandse politici hebben volgens Tsjechië geld uit Rusland ontvangen. Het gaat mogelijk om in ieder geval Thierry Baudet en Marcel de Graaff.
  • Jesse Klaver is na zijn aanvaring met Baudet online behoorlijk veel bedreigt. Ik heb zelf een video gemaakt over dit verhaal en zag ook mijn inbox vollopen. Heb echter alle mailtjes gewoon ongelezen weggemikt. Zo heb ik er ook geen last van.
    Mijn video vindt je hier
  • De ramp met de brug in Baltimore heeft grote gevolgen voor de handel over zee. De grote reders willen niet langer verantwoordelijk zijn en hebben contracten met klanten stopgezet. Ze vinden dat niet de reders, maar de bedrijven die goederen verschepen verantwoordelijk zijn voor alles, zodra een schip in de haven is aangekomen. Kan een schip daar niet lossen (zoals nu in Baltimore), dan is dat vanaf nu het probleem van de klanten. Die moeten dan maar extra betalen. Dit kan grote gevolgen voor de wereldhandel hebben.
  • De goudprijs flink hoger.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *