LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 29 juli 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 29 juli 2022

  • Het lunch webinar van gisteren ging over mijn TrendMethodische Aanpak. Het is mijn manier om orde in de beleggingschaos te brengen. Meer structuur en ook meer realisatie waar je als belegger in de markt staat. Eigenlijk gezegd… Waar staat de markt nu en hoe kan ik daar het beste op reageren. Kijk hier de video
  • Jan Breestraat heeft gisteravond zijn 3e update van de TARBO strategie naar me toegestuurd. U treft deze hier aan
  • Het totale spaarsaldo in Nederland is gestegen tot 420 miljard euro. Ik blijf zeggen dat het heel erg zonde is dat we met een inflatie van nu ruim 11% zo veel geld op spaarrekeningen hebben staan. Dit is dus een 100% zeker verlies. 45 miljard per jaar gaat momenteel aan koopkracht verloren door de inflatie. Dit kan zo veel beter!
  • SNS en ASN schrappen de negatieve rente voor spaarders die meer dan 100.000 op hun rekening hebben staan. Jammer… Als je zo veel geld hebt EN het niets laat doen op de spaarrekening, dan verdien je een negatieve rente!
  • Oud corps leden zien met lede ogen toe hoe de huidige generatie corpsleden er een grotere puinhoop van maakt dan ze zelf deden toen ze nog corps lid waren.
  • Shell maakte het afgelopen kwartaal een winst van maar liefst 11,5 miljard euro. De hoge prijzen voor olie en gas leveren het bedrijf goed geld op. In feite lezen we hier dat de hoge prijzen het gevolg zijn van een hogere winstmarge die de olie en gasmaatschappijen aan ons doorrekenen… Toch? Ligt het aan Putin, of ligt het aan Shell en consorten?
  • President Xi van China wil niet dat Amerikaanse politici naar Taiwan komen. Het plan is dat vandaag Speaker Pelosi in Azië zou aankomen en op de agenda staat vooralsnog ook een bezoek aan Taiwan.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *