LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 29 augustus 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 29 augustus 2018

– De Turkse bankensector is een groot zorgenkindje geworden. Door de enorme inflatie zijn de tegoeden van de banken als sneeuw voor de zon verdwenen. Moody’s heeft voor twintig banken de rating verlaagd.
– Duitsland kijkt nu naar mogelijkheden om de Turkse economie te steunen. Ook Europa heeft er niets aan als Turkije in een serieuze crisis komt. Je kan een hekel aan Erdogan hebben, maar als Turkije economisch omvalt, dan zal Europa ook de nodige blauwe plekken oplopen. Dat moet dus niemand willen. De hulp van Europa zou echter wel moeten komen met bepaalde eisen aan Turkije. Zo vriendelijk is Erdogan richting Europa niet meer.
– Ryanair is door de stakingen toch gedwongen geworden akkoord te gaan met een CAO. In Italië is een akkoord met de piloten aldaar gesloten. Dat is de eerste stap naar een gevestigd vliegbedrijf te worden en dus net als de gevestigde maatschappijen vaste lasten die je niet makkelijk even opzij zet om meer winst te maken. Voor de medewerkers een goede zaak dat ze meer rechtszekerheid krijgen.


– De Rabobank is geen voorstander van de afschaffing van de dividendbelasting. Deze afschaffing is als voorstel gekomen omdat medewerkers van Shell een uitwisseling met hoge ambtenaren hebben. Ze hebben dit dus als ambtenaar aan de premier voorgelegd en die heeft het voorstel overgenomen. Hij heeft daar nu ongetwijfeld de nodige spijt van, want nu alsnog niet afschaffen van de dividendbelasting is gezichtsverlies leiden. Heel die medewerkers uitwisseling met medewerkers van multinationals is een raar ding. Ze hebben hierdoor een enorme invloed op de Nederlandse politiek gekregen en maken er bewust gebruik van.
– Philips heeft Xhale Assurance overgenomen. Dit is een bedrijf dat producten maakt op het gebied van het monitoren van patiënten.
– Italië is van plan zich niet langer aan de EU regels rondom de begroting te houden.
– Na Mexico lijkt ook Canada bereid te zijn om NAFTA te vervangen door een vergelijkbare deal met een andere naam. Trump blaft wel, maar bijt blijkbaar niet langer nu hij zelf politiek gezien in zware problemen is gekomen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *