LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 28 sept 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 28 sept 2022

  • Vandaag gaat het lunchwebinar over een relatief kleine maar veelbelovende chipmaker in Taiwan.. Geef je hier op. Het webinar begint om 12:30 uur.
  • Seismologen hebben ontploffingen gemeten bij NordStream 1 en 2. De vraag is nu wie deze onderzeese pijpleidingen aan het saboteren is. Vanuit Polen denken ze dat het Rusland zelf is. Het probleem is dat lekkages voor rekening van Polen, Denemarken, Zweden en Duitsland komen. De kans dat Rusland er dus achter zit kan niet uitgesloten worden. Het land moet contractueel leveren, maar het is nu duidelijk dat het niet meer kan. Dit heeft in alles de handtekening van Putin. Aan de andere kant… Biden heeft ooit aangegeven dat ook de VS in staat is deze pijpleiding te saboteren. Ik sluit dus niets uit. De VS is het een doorn in het oog dat Europa zaken wil blijven doen met Rusland.
  • Vanguard heeft voor het eerst een in de VS genoteerde ETF geliquideerd. De ETF wist niet te groeien en was na 4jaar nog altijd slechts 40 miljoen groot. Voor een reus als Vanguard is dat écht veel te klein. De ETF wist nooit echt momentum te verkrijgen.
  • In Gibraltar is een superjacht van een Russische zakenman geveild. Er werd 39 miljoen voor het jacht gegeven. Ik zou er niet mee naar Russische wateren varen… Het jacht ging onder de hamer omdat de Rus een lening niet kon betalen. Hij kan dat niet door de sancties.
  • Energiemaatschappijen houden toch vast aan de verhoging van de tarieven, ondanks dat ze te laat waren met het doorgeven van de verhoging. Blijft dit bij de rechter overeind staan? Ik vraag het me af.
  • In Zeeland wordt de PZEM eindelijk verkocht. De koper is het Tsjechische energieconcern EPH. Er werd 150 miljoen voor PZEM betaald. Overigens gaf EPH aan ook het 50% van Électricité de France in de Sloecentrale over te willen nemen.
  • Kijk hier naar de analyse op het bedrijf Cleveland Cliffs. Een zeer onafhankelijk bedrijf in de grondstoffen sector.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *