LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 28 okt 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 28 okt 2022

  • Twitter is nu officieel overgenomen door Elon Musk. Hij betaalde 44 miljard voor het bedrijf. De beurswaarde is nu 41 miljard. Musk heeft de directie van het bedrijf per direct ontslagen. Eén van de directieleden is daarbij fysiek het hoofdkantoor uitgewerkt. Ook dit zal nog wel de nodige dollars gaan kosten.
  • Na enorme dalingen voor Alphabet en Meta is gisteren ook het aandeel Amazon fors in koers gedaald. Tijdens beursuren ging er 4% verloren en nabeurs kwam daar een verlies van 12% bij. Apple verloor gisteren 3% en is recent ook gedaald van 171 naar nu 145 per aandeel. Toch waren de cijfers van Apple heel goed. Alle omzetten waren hoger, behalve die van de iPad.
  • De verliezen die Rusland momenteel dagelijks op het slagveld te verwerken heeft zijn enorm. De afgelopen week gingen gemiddeld 15 tanks per dag verloren voor Rusland. Honderden soldaten komen per dag om, mede omdat hun eerste lijn nu vornamelijk bezet wordt door ongeoefende gemobiliseerde Russen. De beroepssoldaten sturen die amateurs naar voren om zelf buiten schot te blijven.
  • Ik hoorde vorige week over een journalist van Russia Today (RT) die het had over het verdrinken van Oekraïense kinderen in een rivier. Het masker is er af bij RT… Ze promoten genocide. Dat zou toch wel genoeg mogen zijn om ze de perslicentie te ontnemen.
  • Na twee kwartalen van krimp is de Amerikaanse economie weer gegroeid.
  • Vattenfall doet goede zaken. Hun winst is in het derde kwartaal gestegen. We betalen als consumenten meer voor energie, maar dat is mede omdat Vattenfall netto 8% meer winst maakt.
  • Gisteren heb ik Chesapeake Energy in het lunchwebinar besproken. Je kan het hier zien.
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *