LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 28 okt 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 28 okt 2019

impeachement

Het faillissement van Coolcat blijkt ook slecht nieuws voor Wereldhave te zijn. Coolcat was een goede klant/huurder van het bedrijf.

In de VS wil voormalig veiligheidsadviseur John Bolton wel getuigen in de impeachement procedure. Daarmee is niet gezegd dat hij ook schadelijke zaken zal onthullen, maar de lijn is tegenwoordig dat men het op advies van Trump weigert en daar later dan de consequenties van zal voelen. John Bolton heeft besloten die weg niet te bewandelen.

De vice president van de ECB wil dat er één instrument komt waarmee alle overheden binnen de eurozone hun budget gaan opstellen. Nog weer een klein stapje naar de totale eenwording van de eurozone tot een enkel land. Het is niet onlogisch dat ze het willen. Het is alleen de vraag of we het, gezien de grote verschillen in de zone, ook moeten willen.

De waarde van bitcoin was vrijdag al flink hoger. We zien nu een waarde van 8.500 euro per bitcoin. De stijging valt samen met de mededeling van de president van China dat hij van mening is dat China met de blockchain techniek een eigen munt moet creëren. Waarom dat positief voor bitcoin moet zijn is mij een raadsel. Ik zeg dan ook niet dat deze twee zaken met elkaar verband houden.

China en de VS lijken op weg om een tussen verdragje te sluiten. Het stelt weini8g voor, maar het is gewoon een persmomentje en even lekker positief in het nieuws voor Trump.

Trump heeft aangegeven dat de VS een greep zou moeten doen naar de Syrische olie die het nog altijd onder haar controle heeft. Daarmee geeft hij NOG een keer aan dat de VS niet te vertrouwen is. Die olie is niet van de VS. Ze is van Syrië. Zijn mededeling dat hij het land wil verlaten is ineens uit beeld nu die olie bij hem in beeld is gekomen. Blijkbaar was het dat voorheen nog altijd niet duidelijk en is het hem nu verteld.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *