LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 28 januari 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 28 januari 2021

  • Het spel in Gamestop en AMC is mogelijk gisteren uitgespeeld. Vannacht gingen de koersen fors omlaag. Dit nadat gisteren bekend werd dat één van de hedgefunds die het doel waren de handdoek in de ring gooide en een miljardenverlies genomen heeft. Je moet nu als belegger in die twee aandelen goed opletten, want de bedrijven zijn bijna niets waard. Het is puur een spel geweest en de clou is dat je op tijd je winst pakt.
    Ik heb gisteravond weer een nieuwe positie in ‘de volgende zweepslag’ richting de hedgefunds ingenomen.
  • N26 is een groot succes en overweegt nu een overname. Ze willen nu ook in Brazilië van start gaan. Heeft u hier al een gratis rekening bij deze online bank geopend? Ik gebruik deze bank zelf ook.
  • Tesla heeft een eerste jaarwinst gemaakt. Echter niet met het verkopen van auto’s, maar puur door het verkopen van emissierechten aan autofabrikanten die te vervuilende auto’s maken. Zonder die handel had Tesla nog weer 600 miljoen verloren in 2020.
  • In China ontstaat nu een tekort aan fabriekswerkers. De oplossing is loonsverhoging, maar dat maakt Chinese producten weer duurder… Werk verplaatsen naar goedkopere landen of meer automatiseren is ook mogelijk.
  • STMicroelectronics boekte 21 meer omzet in het vierde kwartaal ten opzichte van het derde kwartaal. Ze verwachten over het eerste kwartaal echter wel een dip. De omzet over het vierde kwartaal was 3,25 miljard dollar. Nettowinst over heel 2020 ligt op 1,1 miljard dollar.
  • Sligro gaat over 2020 het dividend passeren. Ze hebben wel hun schuld met 22 miljoen teruggebracht tot 402 miljoen euro. De omzet lag fors lager in 2020. Dat heeft alles te maken met de sluiting van de horeca. Ze maakten over 2020 70 miljoen verlies.
Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *