LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 28 dec 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 28 dec 2023

  • Vandaag geef ik weer een live lunchwebinar. Dit keer over een vrij onbekend AI aandeel. Klik hier om er vanmiddag om 12:30 uur weer bij te zijn. Het is gratis.
  • De Apple watch is een mooi ding. Het werd ontwikkeld door Marcelo Lamego, die voorheen voor Masimo werkte. Dat laatste bedrijf heeft nu Apple aangeklaagd, want Lamego ontwikkelde een deel van de watch bij Masimo, en die kennis nam hij mee naar Apple. De Apple watches met die technieken werden al even uit de handel gehaald en de zaak is onder de rechter.
  • De New York Times heeft OpenAI en Microsoft aangeklaagd. De krant beschuldigt de bedrijven er van dat ze miljoenen artikelen van de krant hebben gebruikt als leerstof voor hun AI machines. Dat wat AI nu dus aan kennis heeft, is volgens de New York Times in feite hun werk en ze gaven nooit toestemming uit hun werk te mogen publiceren.
  • Het Chinese bedrijf BYD is nu Tesla bijna voorbij als het gaat om verkoop van elektrische auto’s. Mogelijk gaat het ze nog deze week lukken om Tesla voorbij te streven. Elon Musk heeft ooit smalend gezegd dat BYD geen schijn van kans had… Over je concurrent extra motiveren gesproken. Chinese elektrische auto’s worden nu massaal in Europa verkocht omdat ze door Chinese overheidssubsidies flink goedkoper zijn dan westerse modellen.
  • In Turkije gaat het minimumloon met 50% omhoog om zo de enorme inflatie te kunnen compenseren. Deze stap geeft uiteraard ook weer extra inflatie.
  • Netease verloor gisteren bijna 5% aan waarde. Uiteindelijk waren de geruststellingen van de Chinese overheid toch niet voldoende voor beleggers. China is online gokken aan het aanpakken en een bedrijf als Netease kan daar flinke last van gaan krijgen.
  • De Amerikaanse economie groeide het derde kwartaal met 5,2%.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *