LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 28 apr 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 28 apr 2022

  • Gisteren nog maar weer even een dagje vrij genomen. Het was een feestdag in Nederland en het gaf me een dagje extra om te herstellen. Het gaat nu weer goed met me.
  • De oorlog in Oekraïne is nog altijd wereldnieuws. De Russen beperken zich momenteel vooral tot artillerie beschietingen en het afvuren van raketten. Het punt is, de Russen hebben miljoenen granaten liggen. Zolang ze vuurmonden hebben kunnen ze blijven schieten. In het westen draaien munitiefabrieken nu op maximale capaciteit. Het is iedereen duidelijk, dit is een oorlog tussen Rusland en de NAVO geworden. Het punt is alleen dat de NAVO zelf niet vecht.
  • Rusland heeft de gaskraan naar Polen en Bulgarije dichtgedraaid. Beide landen weigeren de rekening in roebels te voldoen. Andere landen volgen waarschijnlijk binnen enkele dagen. Nederland moet de rekening begin mei betalen. Rusland wil goud of roebels.
  • Facebook heeft in het eerste kwartaal een winst gemaakt van 7,1 miljard euro. Het aandeel Meta ging daarop nabeurs fors hoger.
  • Exxon heeft een force majeure verklaart in haar Sachalin 1 operaties. Het bedrijf zal het project gaan verlaten.
  • Alphabet, het moederbedrijf van Google, wil ter waarde van 70 miljard eigen aandelen inkopen. Gezien de daling van de laatste weken is dat geen dom idee. Het aandeel is qua waardering niet duur. Met een PEG ratio van 0,84 is het aandeel zelfs koopwaardig.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *