LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 27 december 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 27 december 2018

  • We zijn net voor de kerst officieel in de VS in een bear market terecht gekomen. De S&P500 is meer dan 20% teruggevallen. De bear market duurt gemiddeld 13 maanden en het verlies is gemiddeld 30,4%. We hebben dus nog wat daling voor de boeg is de niet onlogische verwachting. Gisteren (voor ons tweede kerstdag) is de Dow Jones meer dan 1000 punten gestegen. Mijn persoonlijke vermoeden is dat het Plunge Protection Team weer aan het werk is en dat de ministar van Financiën de CEO’s van de banken gebeld heeft om dat in gang te zetten.
  • De Beurs van Tokio verloor eerste kerstdag maar liefst 5% aan waarde, nadat de Dow Jones de avond daarvoor 3% was gedaald. Vanochtend herstelde de Beurs van Tokio weer iets, uiteraard naar aanleiding van de forse winsten in de VS van gisteravond.
  • Vorige week moesten we met de Mooie Beursdag service helaas toch de stoploss activeren op de net ingenomen long posities. We hadden ingezet op windowdressing, maar in het koersgeweld zat dat er dit jaar niet in. We verkochten de posities met enkele procenten verlies. Gelukkig maar, want de verliezen zijn daarna fors opgelopen. Verlies nemen is nooit leuk, maar het voorkwam wel dat we ernstige bleeders in portefeuille kregen. De verkochte aandelen pakken we mogelijk binnenkort tegen een forse korting weer op. Eén van de aandelen daalde van 283 dollar naar nu 233 dollar.
  • In de VS moest een zwarte worstelaar 20 december zijn dreadlocks laten afknippen, of niet meedoen aan de wedstrijd. De jongen besloot zijn haren te laten knippen. De eis van de scheidsrechter wordt nu gezien als racistisch. De scheidsrechter, die de achteraf gezien onredelijke eis stelde, is nu geschorst. Zijn actie wordt gezien als een manier om de zwarte worstelaar op oneigenlijke gronden van de wedstrijd uit te sluiten.
  • Thailand maakt medische wiet per 1 januari 2019 legaal. Nederland loopt tegenwoordig hopeloos achter!
  • Trump heeft voor het eerst militairen in Irak bezocht. Na twee jaar werd dat eindelijk eens tijd.
  • Het sluiten van de overheid in de VS heeft tot gevolg dat het ministerie van handel ook geen economische cijfers meer zal publiceren.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *