LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 27 augustus 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 27 augustus 2019

hong kong

Gisteren heb ik mijn manager van de huizen in de VS ontmoet. Een man die er uitziet als 45 en ondertussen al 62 is. Een man met een enorme energie. Een leuk gesprek gevoerd over van alles en nog wat. Hij had een heel goede uitspraak over 9/11… “It was pure business, nothing else”. Ik denk dat hij daar de kern wel mee raakt. Een vastgoedman begrijpt namelijk wel wat het probleem in New York was. Als u dat nog niet begrijpt, dan laat maar weten, dan leg ik het even uit.

  • De G7 is voorbij. Het waren eigenlijk twee G7’ens. De ene in Trump zijn hoofd en de andere zoals de rest de bijeenkomst zag. Niet eerder was zo overduidelijk dat Trump in een andere werkelijkheid leeft. Een werkelijkheid die alleen hij beleeft.
  • Op de G7 is 20 miljoen aan Brazilië toegezegd voor bestrijding van de branden in het Amazone gebied. Die 20 miljoen is door de zeer argwanende Braziliaanse president geweigerd omdat het ‘de integriteit van de Braziliaanse staat’ zou aantasten. Hij heeft liever branden dan hulp. De branden bestaan niet in zijn ogen en als ze wel bestaan zijn ze aangestoken door buitenlandse agenten die zijn bewind omver willen werpen…
  • Er is een extra importheffing in de VS op Franse wijn voorkomen door een mij onduidelijke regeling tussen de VS, de OESO en Frankrijk. Als de regeling die de OESO aan het ontwikkelen is goedkoper voor de Amerikaanse firma’s uitpakt, dan betaalt Frankrijk ze het verschil terug. Ondertussen moeten de Amerikaanse firma’s de belasting al wel afdragen.
  • De leider van Hong Kong is bang dat het geweld in de stad uit de hand gaat lopen. Is dit dan de verkapte aankondiging van openlijke Chinese inmenging? Ze is een agent van de Chinese geheime dienst, aangesteld als leider van Hong Kong. China heeft via die weg een forse vinger in de pap, maar ze zijn daarin nét te ver gegaan. De jeugd in Hong Kong heeft geroken aan verdere vrijheid en dat bevalt ze wel. Dat is niet zoals de Chinese leiders het willen hebben.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *