LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 26 sept 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 26 sept 2023

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar dat ik in samenwerking met de broker FXFlat geef het aandeel Tesla bespreken. Wil je erbij zijn, klik dan op deze link. E.e.a. start om 12:30 uur.
  • Netbeheerder TenneT gaat ter waarde van 1,9 miljard nieuwe compensatiespoelen en vermogenstransformatoren voor haar netwerk in Duitsland en Nederland kopen.
  • Big Bazar geeft de strijd op en zal nu definitief failliet gaan.
  • LEGO heeft haat plan om over te gaan op gerecycled plastic afgeblazen. Nader onderzoek wees uit dat de beoogde CO2 vermindering helemaal niet bereikt werd met deze stap.
  • De Scrubbolletjes en rubberkorrels voor kunstgrasvelden worden verboden. Deze bolletjes maakt het spelen op kunstgras makkelijker, maar het is een enorme vervuiler gebleken. Dit worden microplastics en vervuilen de natuur en kunnen gezondheidsklachten geven. Over acht jaar zal het totaal verboden zijn in Europa.
  • Het Panama kanaal kan door de lokale droogte de scheepvaart niet meer aan. Het kanaal is afhankelijk van regen. Die regen blijft uit en daarom kunnen ze maar beperkt schepen doorlaten. Al maandenlang is er een wachtrij voor schepen. De lijst wordt al iets kleiner, maar een week geleden lagen er nog altijd 110 schepen te wachten. Wachttijd voor de Super en Regular schepen is gemiddeld 14 dagen.
  • De komende shut down in de VS is niet gunstig voor de beurzen. Ook de kredietwaardigheid van de VS zal er door worden aangetast. De shut down geeft goed aan hoe de VS door de polarisatie onbestuurbaar geworden is. Er moet iets gaan veranderen.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *