LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 26 mei 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 26 mei 2023

  • Komende week donderdag avond 1 juni ga ik om 19:30 uur een presentatie geven over mijn project in Detroit.
    Ik heb nog een tweetal stoelen beschikbaar. Ik ga het hebben over mijn huizen, daar waar ik begon, waar ik sta en waar ik heen wil. Toegang is gratis, maar aanmelden is ook komen!
  • Grootste stijgers waren in de VS gisteren Nvidia en Super Micro Computer. Beide aandelen waar ik actief in ben geweest. SMSI maakte deel uit van de Beursbox Insider portefeuille maar haalde het koersdoel al eerder deze maand en dus helaas de klapper gemist! Wel een mooie winst gemaakt overigens.
  • Er worden zowaar vorderingen gemaakt in de onderhandelingen over het schuldenplafond. De vraag is nu echter of Bidens linkerzijde akkoord gaat met de concessies die hij doet. Het is nog zeker geen gelopen race,m maar ik hoop voor de wereld dat ze er op tijd uitkomen.
  • Ford en Tesla hebben een deal gesloten waarbij Ford rijders de oplaadpunten van Tesla ook mogen gebruiken. Het zou begin 2024 in moeten gaan. Slimme zet van Tesla die hiermee nog weer een bedrijfsmodel neerzet.
  • De Amerikaanse economie doet het beter dan verwacht. Dat terwijl de teneur in de pers steeds negatief over de economie is.
  • Eindelijk begint het aantal Amerikanen dat aandelen bezit terug te komen op het niveau van voor 2008. De crisis van toen sloeg een gat in het aantal Amerikanen dat aandelen bezat.
  • Na 50 jaar is het bijna einde verhaal voor de papieren acceptgiro. Het beste jaar voor de acceptgiro was in 1995. Toen gebruikten we er 300 miljoen in een jaar. In 2022 waren het er nog slechts 3 miljoen.
  • De gasprijs blijft dalen. De vraag is of het nu misschien verstandig wordt om toch maar eens een jaarcontract te sluiten. Zou het weer misgaan met energie in de herfst, dan weet je zeker dat je tegen een vaste prijs de winter doorkomt…
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *