LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 26 januari 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 26 januari 2021

  • Politici in Nederland zijn boos en verbaasd over de rellen in verschillende steden. Blijkbaar hebben ze geen idee hoe hun maatregel van de avondklok bij jongeren gevallen is. Het is een onbewezen en vrijwel niet effectieve manier om corona besmettingen bij een bepaalde doelgroep te beperken maar het is vooral een weg waarmee een bepaalde groep nog verder in hun al beperkte vrijheid wordt beperkt. Dat een deel van die jongeren na uiteengeslagen vreedzame protesten nu dus blijft rellen is niet goed te praten, maar het zou ook niet mogen verrassen. Als het je wel heeft verrast, dan heb je als politicus gefaald. Waar was je op 6 januari… Die emoties spelen ook hier… Gaan we alle jongeren opsluiten, of komen er slimmere oplossingen. De weg die we nu lopen, is die richting een burgeroorlog. Het moet anders!
  • Janet Yellen is nu officieel de minister van Financiën in de VS. Het geeft goed aan hoe nauw de bankiers samenwerken met de regering. In de vorige regering zat er een Goldman Sachs bankier op die plek. Eigenlijk is er dus op dat vlak niets veranderd met de komst van Biden.
  • In de VS zijn de door beursgenoteerde bedrijven gepubliceerde cijfers tot op heden gemiddeld 22% beter dan verwacht. Vooral de grote Amerikaanse banken hebben een goed 2020 gehad.
  • Volgens Goldman Sachs zijn de volgende aandelen enorm overgewaardeerd: Zoom, Snowflake, Plug Power, Shopify en Palantir. Ze vinden ook C3.ai veel te duur… Dat aandeel steeg gisteren 16,8%.
  • Heeft Biden wel een keuze met betrekking tot zijn 1,9 biljoen steunplan. Ik maakte er een video over. https://youtu.be/J-mhKlND74U
  • Het Zwitserse Novartis zag haar winstgevendheid in 2020 flink oplopen. De winst steeg van 1,8 miljard naar 2,6 miljard.
  • De Zwitserse bank UBS had een goed vierde kwartaal waardoor heel 2020 ook beter verliep dan 2019. De jaarwinst werd 6,6 miljard dollar. De bank betaalt weer dividend en gaat eigen aandelen inkopen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *