LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 26 februari 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 26 februari 2019

trump

Boodschappen kopen bij Albert Heijn, dit verhaal geeft je toch echt een heel ander ‘gevoel’ bij deze onderneming.

Berkshire Hathaway heeft in het vierde kwartaal voor ruim 400 miljoen dollar eigen aandelen terug gekocht.

Kim Yung Un is al in Hanoi aangekomen. Ik verwacht weinig van deze top. Trump is de laatste twee jaar niet in staat gebleken om daadwerkelijk afdwingbare afspraken op papier te krijgen. Hij is te veel een fan van dictators om ze het vuur aan de schenen te leggen.

Duizenden Vietnamese vluchtelingen in de VS zijn bang dat Trump met Vietnam een deal gaat sluiten waarbij ze de VS moeten verlaten. Die mensen zijn hun leven in Vietnam niet zeker.

Het lijkt er op dat de VS meer techniek uit China in de ban gaat doen uit angst dat China daarmee achterdeurtjes kan inbouwen in strategische infrastructuur. Iets dat de VS en Israël al jaren doen.

De deal tussen China en de VS gaat naar mijn idee weer zo’n ‘beste deal ooit’ zonder enige inhoud worden. China neemt meer landbouwgoederen af en voor de vorm worden wat afspraken gemaakt die toch niet nagekomen gaan worden. Trump wil nu eenmaal een showmoment en zijn handtekening ergens onder zetten. De inhoud interesseert hem helemaal niets.

Brexit… uitstel, afstel, een nieuw referendum of nieuwe verkiezingen? Of, gewoon laten doorgaan, ondanks dat er geen afspraken zijn met de EU? De Brexit zelf mag een goed idee zijn geweest, ze bleek een waardeloos idee te zijn omdat degenen die het ingezet hebben geen idee hadden hoe dat het vormgegeven moet worden. Vervolgens gaat een premier die tegen de Brexit was eea proberen in goede banen te leiden. Het is één aaneenschakeling van blunders geworden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *