LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 26 feb 2024

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 26 feb 2024

  • Door de slecht betalende huurders heb ik in 2023 een negatieve cash flow van ruim 20.000 dollar opgelopen in Detroit. De huur die binnenkwam, was dus uiteindelijk dat bedrag lager dan alle kosten. Geen goede zaak uiteraard. Januari was door hoge verbouwingskosten in één huis ook een slechte maand en in februari heb ik maar liefst 20 huurders een 50 dollar boete moeten geven omdat ze te laat waren, te weinig betaalden, of zelfs nog helemaal niet betaalden.
  • Volgens ING gaan de huizenprijzen dit jaar tussen de 5 en 8% stijgen. De reden is de dalende rente en een stijgend inkomen.
  • Zelfrijdende auto’s… General Motors heeft haar project min of meer opgegeven. Alleen Tesla, Google en Amazon zijn nu nog in de race. De vraag is of er in China ook niet concurrenten aan zitten te komen.
  • Warren Buffett heeft een shareholders letter uitgebracht. Berkshire Hathaway maakte een netto winst van 96 miljard dollar. (Billion in het Engels) In het stuk is Warren Buffett enorm lovend over zijn recent gestorven zakenpartner Charlie Munger die zowel coach als soort van beleggingsvader voor hem was.
  • Binance gaat een boete van 4,3 miljard dollar betalen om de witwas beschuldiging van tafel te krijgen.
  • West Europa is nu officieel los van Russische olie en gas. Onofficieel verwacht ik overigens dat we nog altijd olie en gas vanuit Rusland krijgen, net zoals Rusland nog altijd embargo producten weet te krijgen, namelijk via derden landen.
  • Qatar heeft besloten haar LNG productie jaarlijks met 16 miljoen ton te verhogen. De markt voor LNG blijft krap omdat westerse landen de Russische aardgas en LNG boycotten.
  • Lenova heeft een prototype laptop geshowd met een doorzichtig scherm. Star Trek is weer een mooi voorbeeld geweest voor nog weer een gadget die er dan uiteindelijk toch is gekomen.
  • Morgenmiddag bespreek ik Blackrock in het lunchwebinar. Ik noem dit bedrijf eigenlijk iedere analyse wel eens. Tijd om eens naar het bedrijf zelf te kijken. Klik hier om er morgenmiddag om 12:30 gratis live bij te zijn. https://register.gotowebinar.com/register/1967066316674358107?source=tl
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *