LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 26 aug 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 26 aug 2022

  • Silvercorp Metals heeft bekend gemaakt dat ze een aandelen terugkoop programma gaat opzetten. Ze willen tot 7 miljoen van hun eigen aandelen opkopen. Silvercorp is een relatief kleine zilver producent. Beurswaarde is 456 miljoen dollar. Hun K/W is 15,5 en de koers van het aandeel is de laatste jaren fors gedaald.
  • De rechter heeft Elon Musk’s aanvraag voor gebruikersdata van Twitter absurd breed genoemd, maar heeft wel toegestaan dat Twitter beperkte data bekend moet gaan maken. Het gaat om data van 9000 accounts die werden geselecteerd.
  • Aandelen Tesla zijn gisteren gesplitst op de beurs gekomen en het aandeel begon de beursdag hoger. Uiteindelijk werd met een heel klein verlies e dag gesloten.
  • Na de enorme sprong opwaarts was het gisteren een zwakke dag voor uraniumaandelen. Gemiddeld was het een nul dagje. Dat viel nog mee, want gedurende de beursdag zagen we ook lagere koersen.
  • Het het VK gaan de energieprijzen in oktober 80% omhoog. Hou er maar rekening mee dat het bij ons ook gaat gebeuren.
  • Rusland gaat onder een aanwijzing van Putin het leger vergroten. Naar verluidt moeten er 136.000 extra mensen worden aangenomen. Dit is dan bovenop de vervanging voor de mensen die door de oorlog in Oekraïne het leger verlaten hebben. Dat kan zijn door dood, verwonding, gevangenneming of ontslag. De3 werkloosheid neemt toe in Rusland. Uit wanhoop zullen steeds meer mensen het leger een haalbaar alternatief gaan vinden. Het is dat, of Rusland verlaten.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *