LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 25 oktober 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 25 oktober 2018

– De Amerikaanse beurzen hebben gisteren zware klappen gekregen. De Dow Jones is zelfs door de daling met meer dan 600 punten alle winst voor 2018 kwijt. Wat maakt beleggers ineens zo bang? Het lijken vooral de verwachtingen voor 2019 te zijn. Men heeft over het algemaan last van de importheffingen en de angst is er dat de handel er zwaarder dan verwacht door wordt geraakt.
– De cryptomunten zijn ondanks de beursdalingen goed op waarde blijven liggen.

crypto munten

 

 

 

 

 

 

 

 

– De Italiaanse begroting is afgewezen. De Franse, Belgische, Spaanse, Slowaakse en Portugese begrotingen hebben allemaal vragen opgeroepen en de landen hebben een brief met aanvullende vragen van de ECB gekregen.
– Duitsland gaat ook Amerikaans aardgas invoeren. Trump heeft daarmee een aardig succes in Europa te pakken. Sinds enkele jaren mag Amerikaans gas uitgevoerd worden, maar er was weinig animo voor. De chantage van Trump heeft bij de Duitsers gewerkt, al is het de vraag hoeveel ze uiteindelijk gaan invoeren. Op dit moment is Amerikaanse gas heel goedkoop en kan het prijstechnisch concurreren met het goedkoper hier te transporteren Russische gas. Er moet een gas terminal in een Noord-Duitse haven gebouwd gaan worden. Kosten: 500 miljoen euro.
– De NYSE beurs is via ICE van plan om in december met de handel in bitcoin futures te starten. Ik weet niet of je daar als bitcoin bezitter blij mee moet zijn. Er staan ook goud futures uit en die bepalen nu de prijs van goud al jaren.
– HTC komt met de Exodus 1 smartphone die ook een cryptowallet zal bevatten. Aardig detail: Je kan die telefoon alleen maar met bitcoins of ethereums kopen.
– Tim Cook van Apple vindt dat er in de VS ook een data privacy wet moet komen omdat de huidige social media bedrijven extreem ver gaan in wat ze over consumenten verzamelen. Het is in feite spionage tot ver achter de voordeur die ze nu uitvoeren.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *