LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 25 mei 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 25 mei 2023

  • Bij de gesprekken over het schuldenplafond loopt McCarthy tegen het feit op dat zijn collega’s aan de verre rechterzijde geen enkele concessie willen doen. Ze willen de VS laten bloeden ten koste van alles. Hoe meer chaos des te leuker vinden ze het, want in chaos doet hun verhaal het het beste. Angst en leugens, daar drijft hun ultra rechtse verhaal op.
  • Hou er rekening mee, de Amerikaanse beurzen zijn 29 mei gesloten!
  • Ook in de VS is er een tekort aan woningen aan het ontstaan. Er moet dus meer gebouwd gaan worden. Dat terwijl de huizenprijzen stagneren en in sommige regio’s al dalen en bouwmaterialen door de inflatie duurder zijn geworden. Het voordeel van deze situatie is dat het bouwen zelf nu eens op de schop gaat. Men zoekt naar mogelijkheden slimmer en goedkoper te bouwen. Daar ligt een kans voor bouwers die daar het slimste in zijn.
  • Nvidia is één van de bedrijven die profijt heeft van de AI opkomst. Hun eerste kwartaal cijfers waren in alle opzichten beter dan door analisten was verwacht. Het aandeel was gisteren tijdens beursuren een half procent gezakt en nabeurs kwam er 24,6% bij!
  • Uranium aandelen hadden gisteren een slechte dag. Mijn aandelen verloren gemiddeld 3%. Ik heb overigens deze week ook in deze hoek enkele aandelen verkocht. Puur omdat ik nu even cash wil hebben. Ik vertrouw de Republikeinen in de VS niet. Zoals ik al schreef, ben ik bang dat ze de VS in een economische chaos willen storten.
  • De Duitse economische cijfers over het eerste kwartaal zijn neerwaarts bijgesteld en vervolgens bleek de Duitse economie dus al in recessie te zitten.
  • Google zegt dat het AI op een veilige wijze wil ontwikkelen, inclusief de regels die daar dan bij moeten gaan horen. We zien nu al dagelijks in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne dat men AI al misbruikt voor nepberichten en propaganda. AI is een prachtige ontwikkeling, maar het is zo ontzettend makkelijk om het te misbruiken! Helaas zullen we dat vaak gaan zien.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *