LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 25 maart 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 25 maart 2020

angst, onduidelijkheid
  • Grootste beursstijging in één dag sinds 1933 voor de Dow Jones! Bij de derde stemming over het twee biljoen grote steunpakket heeft het Congres er mee ingestemd. Bij eerdere stemmingen was er geen akkoord omdat er geniepigheden in de voorstellen verwerkt waren. Zo was er anti-abortus wetgeving in verwerkt en was er geen voorwaarde gebonden aan het verkrijgen van steungeld door bedrijven. Zonder die voorwaarden hadden de bedrijven dus vrij spel in het gebruik van het geld. Inkopen eigen aandelen of ontslaan personeel was dan dus gewoon mogelijk geweest met dat steungeld. De Democraten hebben veel van die open eindjes uit het voorstel gekregen.
  • Ook Maleisië en Nieuw Zeeland hebben verdere beperkingen voor de bevolking opgelegd. India heeft haar 1,3 miljard bewoners aangegeven dat er een 21 dagen durende lock down komt. Hoe dat gaat uitpakken met een straatarme bevolking is dan natuurlijk de grote vraag.
  • Google heeft de tijdelijke werknemers een contractverlenging van 60 dagen gegeven. Dat is een goed signaal naar deze medewerkers toe.
  • Is de gigantische beursstijging van gisteren het signaal dat we de bodem gezien hebben? Ik denk van niet. Dit is puur blind kuddegedrag. De problemen zijn nog lang niet over en zeker de VS gaat nog gigantische nummers moeten publiceren. Hun aanpak is zo’n beetje de slechtste ter wereld waarbij het Witte Huis de aanpak van de individuele staten eerder tegenwerkt dan dat ze samenwerken.
  • Er is in Nederland grote verwarring over wat er nu wel of niet na 6 april mogelijk is. Dat is het nadeel van snelle besluiten die niet doorgesproken zijn. We is nu onduidelijk of bijvoorbeeld kleine bijeenkomsten, zoals vergaderingen en kleine presentaties wel of niet door mogen gaan. Men heeft het namelijk over bijeenkomsten met vergunningsplicht na 6 april. Een gewone vergadering kent geen vergunningsplicht. Ik blijf erbij dat met de democratische grondbeginselen ook nu in acht moet blijven nemen. Dat voorkomt dit soort onzin.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *